facebook-messenger

Facebook-berichten bekijken zonder Facebook Messenger

Facebook Messenger is sinds kort een verplichte download voor Facebook-gebruikers. Maar je kunt het ook omzeilen: daarom 3 manieren om toch geen Messenger te downloaden.

Facebook heeft het gebruik van Facebook Messenger verplicht gesteld. De maatregel ging vorige week in, maar dat betekent niet dat je altijd de losse Messenger-app moet installeren. Hier lees je drie manieren om er onderuit te komen en toch toegang te houden tot je Facebook-berichten.

Stop de download

In de Facebook-app krijg je een melding te zien dat je Facebook Messenger moet installeren om berichten te zien. Je handelt nu als volgt:

  1. Ga naar het tabblad Berichten (onderin het scherm).
  2. Tik op de knop om Messenger te installeren.
  3. De iPhone schakelt door naar de App Store. Tap op Installeer.
  4. Stop de download halverwege.
  5. Ga terug naar de Facebook-app en je kunt gewoon de berichtenfunctie blijven gebruiken.

facebook-messenger-tabblad

Een andere aanpak die in mijn situatie werkte:

  1. Installeer de Facebook Messenger-app.
  2. Gooi de Messenger-app weg.
  3. Ga terug naar de Facebook-app en de berichtenfunctie werkt gewoon.

facebook-messenger-zonder-messenger

Gebruik Paper

facebook paperToegegeven, ideaal is het nog niet. Facebook Paper is in de VS een populaire vervanger voor de gewone Facebook-app, maar als je het vanuit Nederland wilt gebruiken zul je eerst onze tip moeten lezen: Zo download je Facebook Paper op je iPhone. Officieel is Facebook Paper nog niet beschikbaar in Nederland, dus je zult moeten downloaden via je Amerikaanse iTunes-account.

Downloaden kan hier: Facebook Paper (Amerikaanse App Store)

De Facebook Paper-app geeft je toegang tot je Facebook-nieuwsstroom, berichten en allerlei nieuwtjes. Facebook heeft nog geen beperkingen ingesteld voor berichten in de Paper-app, al kan dat natuurlijk altijd nog komen.

Waarom geen losse app?

Hoewel er voordelen zitten aan een losse app voor Facebook Messages, kunnen er ook goede redenen zijn waarom mensen geen aparte app willen. Bijvoorbeeld wanneer je zelf nauwelijks Facebook-berichten gebruikt. Krijg je eens per maand een Facebook-bericht van een vriend, dan is het wat overdreven om daarvoor een aparte app te moeten installeren. In zo’n geval kun je ook ervoor kiezen om die zeldzame berichten gewoon op de desktop te beantwoorden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 9:12
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger, facebook paper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.