flipboard-koffiebeker

Flipboard vanaf september met video-advertenties

Flipboard gaat vanaf september videoreclames in het sociale nieuwsmagazine vertonen. Chanel is een van de eerste adverteerders.

flipboard-koffiebekerFlipboard gaat in september beginnen met videoreclames. Dat zei oprichter en CEO Mike McCue tijdens een tech-bijeenkomst in San Francisco. Modemerk Chanel geeft de aftrap als een van de eerste adverteerders met video. McCue vertelde tijdens de conferentie dat uit onderzoek van Nielsen blijkt dat adverteren op Flipboard effectiever is dan tv-reclames, zelfs al gaat het nu alleen nog om stilstaande advertenties.

Eerder kondigden Facebook, Instagram en Twitter al het gebruik van videoreclames aan. Twitter moet het nog in gang zetten, de andere twee sociale netwerken zijn er al mee begonnen. Bij Facebook zijn video-advertenties sinds december 2013 te zien. Facebook nam ook videoadvertentieplatform LiveRail over, om het aanbod nog verder uit te breiden. Instagram is al iets langer bezig met videoreclames en haalde deze week nog een nieuw hoofd voor de reclame-afdeling binnen om meer munt te slaan uit de fotodienst.

Het is de afgelopen tijd wat stil rond Flipboard. De magazine-achtige nieuwsapp kreeg bij het verschijnen in 2010 veel lof en wordt ook in Nederland. Maar de app lijkt vooral een vaste schare fans te hebben getrokken, die het nu gebruiken als hun belangrijkste nieuwsbron. In de top 1000 voor iPhone en iPad komt Flipboard in Nederland niet meer voor. Een van de laatste grote acties van Flipboard was de overname van voormalig concurrent Zite.

Lees ook: Automatisch startende Facebook-video’s op mobiel internet: zo zet je het uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 8:40
Categorie Apps
Onderwerpen flipboard, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.