Face Mesh van MeasureKit op iPhone X.

Deze app laat zien hoe de TrueDepth-camera je gezicht ziet

De TrueDepth-camera op de iPhone X meet allerlei punten van je gezicht en de Face Mesh-functie van MeasureKit brengt dit in kaart. Zo zie je precies naar welke punten van je gezicht er gekeken wordt.

Face Mesh van MeasureKit op iPhone X.
De TrueDepth-camera van de iPhone X maakt een complete scan van je gezicht en herkent aan de hand van allerlei herkenningspunten hoe jij je gezicht beweegt. De ARKit-app Measurekit heeft een geinige nieuwe functie, waarmee je zelf kan zien hoe de TrueDepth-camera je gezicht waarneemt.

Face Mesh in MeasureKit

MeasureKit is één van de vele ARKit-apps waarmee je eenvoudig dingen in je omgeving kunt opmeten. De app gebruikt hiervoor augemented reality, zodat je een behoorlijk nauwkeurig een virtuele meetlat kunt gebruiken. De standaard liniaal is gratis te gebruiken, maar voor de andere functies moet je upgraden voor €3,99. Voor iPhone X gebruikers is er echter nog een reden om de app te downloaden, want er is een gratis extra functie aan de app toegevoegd genaamd Face Mesh. Face Mesh is dus voor iedereen gratis.

De Face Mesh-functie maakt gebruik van de TrueDepth-camera om zo je gezicht te scannen. Via augmented reality wordt er vervolgens een scan over je eigen gezicht geplaatst, waardoor er een soort masker van je eigen gezicht gecreëerd wordt. Je kunt overschakelen naar een weergave met alleen dit masker, wat een nogal futuristisch effect geeft. Met de Face Data-knop kun je heel nauwkeurig zien welke gegevens er allemaal gemeten worden. Face Mesh laat dan ook vooral zien hoe geavanceerd de TrueDepth-camera is en laat meteen zien welke gegevens apps allemaal kunnen gebruiken. De Animoji werken op een soortgelijke manier en wij kunnen niet wachten totdat iemand een karaoke-versie met deze Face Mesh-functie maakt.

Face Mesh data uit MeasureKit.

Eerder bleek al dat ontwikkelaars toegang kregen tot vijftig gezichtsuitdrukkingen en deze Face Mesh-functie brengt deze uitdrukkingen in kaart. Het is dus niet alleen een grappige tool om te zien hoe TrueDepth werkt, maar ook om te zien welke gegevens er uitgelezen worden. Het gaat dus vooral om anonieme metingen, bijvoorbeeld hoe je met je linker oog kijkt. Vanuit zo’n scan is ook geen gezicht af te leiden, dus je kunt de gegevens ook niet gebruiken om je toestel te ontgrendelen met Face ID.

Via: CultofMac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2017, 12:38
Categorie Apps
Onderwerp truedepth
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.