Plex DVR-functie

Plex laat je live tv-programma’s opnemen

Plex voegt twee nieuwe functies toe aan de Plex-app voor Apple TV: het inplannen van opnames van live-tv en ondersteuning voor ondertitels.

Plex-app met tv-opnames

Met de Apple TV-software Plex kun je sinds vorig jaar live tv-kijken en tv-programma’s opnemen. Je had er nog wel een speciale tuner voor nodig en je moest premium-gebruiker van Plex zijn. Vandaag voegt Plex extra functies toe aan de Apple TV-app, waardoor je opnames van tv-programma’s kunt inplannen. Het werkt overigens allee met zenders die je ‘over the air’ kunt ontvangen via de antenne in jouw regio. Daardoor is het vooral interessant voor mensen die bijvoorbeeld met een boot of camper onderweg zijn. In Nederland is het aantal zenders dat je op deze manier kunt ontvangen beperkt, maar woon je in België of in de buurt van de Duitse grens, dan heb je meer keuze. Op de website van Plex vind je een lijst met ondersteunde DVR-tuners en antennes, grotendeels van Hauppauge.

Je kunt ook shows synchroniseren om offline te kijken. Daarnaast voegt Plex nu de mogelijkheid toe om ‘closed captions’ te vertonen, dus naast de normale ondertitels krijg je ook een omschrijving van wat er te horen is. Denk daarbij aan geschreven aanwijzingen zoals ‘spannende muziek’, ‘vrouw lacht’ of ‘geluid van dichtslaande deur’.

Plex-app op Apple TV

Eerder deze maand bracht Plex ook een update uit voor de Plex Web App en de Xbox One, die beide timeshifting hebben gekregen. Op de Roku-spelers (die vooral in de VS worden verkocht) werd ook al closed captions toegevoegd.

Plex is een app waarmee je je volledige media-collectie kunt organiseren en streamen vanaf elk apparaat. Het gaat daarbij om films, tv-shows, muziek, foto’s en video’s. Met Plex Pass krijg je toegang tot de premium-functies, zodat je naar tv-zenders kunt kijken die over de ether (DVB-T)> beschikbaar zijn, zoals die van Digitenne. Je hebt hiervoor wel een digitale antenne en tuner nodig, maar daar zullen mensen die Digitenne gebruiken vaak al over beschikken.

Plex-app op Apple TV

Mocht je niets hebben aan bovengenoemde vernieuwingen, dan zul je in ieder geval wel iets merken van de bugfixes die ook in de update zitten. Zo worden externe ondertitels nu correct getagd en verschijnen gerelateerde foto’s zoals het hoort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2018, 17:35
Bron Bron Plex
Categorie Apps
Onderwerpen plex, televisie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.