evasi0n 7: jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en iPad mini op iOS 7

evasion 7 is de nieuwe jailbreak voor iOS 7. Met evasi0n 7 kun je iOS 7.0 tot en met 7.1 beta 2 jailbreaken op de iPhone, iPod touch en iPad.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

evasi0n iOS 7 jailbreakDe langverwachte untethered jailbreak van iOS 7 is een feit: de evad3rs hebben zojuist de evasi0n 7 jailbreak uitgebracht. De evasi0n 7 jailbreak is geschikt voor het jailbreaken van:

  • iOS 7.0
  • iOS 7.0.1
  • iOS 7.0.2
  • iOS 7.0.3
  • iOS 7.0.4
  • iOS 7.1 beta 1
  • iOS 7.1 beta 2


De evasi0n 7 jailbreak voor iOS 7 kan worden uitgevoerd op de volgende iDevices:

De evasi0n 7 jailbreak kan uitgevoerd worden vanaf een PC met Windows XP of hoger of vanaf Mac OS X.

iOS 7 jailbreaken met evasi0n 7

Voordat je de jailbreak uitvoert wordt aangeraden om een backup te maken van je toestel met behulp van iTunes of iCloud, mocht er onverhoopt iets mis gaan in het jailbreakproces. Als je een wachtwoord hebt ingesteld op je iTunes backup of als je gebruik maakt van een toegangscode op je toestel, dan moet je deze tijdelijk uitschakelen voordat je de jailbreak uitvoert. Daarna kun je evasi0n downloaden en uitvoeren door je toestel te verbinden en op de knop “Jailbreak” te drukken. De jailbreaktool zal je vervolgens door het proces heen begeleiden. Voer geen andere taken uit op je toestel of in iTunes terwijl het jailbreakproces nog niet is voltooid. Als de jailbreak lang op een bepaald onderdeel blijft hangen, dan kan het geen kwaad om het toestel te rebooten en het opnieuw te proberen.

evasi0n 7 jailbreak voltooid

Onze complete stappenplan/handleiding lees je nu in ons bijgewerkte dossier: Dossier: Handleiding jailbreak voor iOS 7.

Bekende kinderziekten in evasi0n 7

De evasi0n 7 jailbreak bevat ook in versie 1.0.2 nog een aantal bekende kinderziekten. Zo kan het jailbreaken van een toestel waarop eerder een over the air (OTA) update naar een recentere firmwareversie is uitgevoerd tot problemen leiden, die alleen op te lossen zijn door het toestel via iTunes te herstellen. Daarnaast moet per applicatie die push-meldingen verstuurt opnieuw toestemming worden verleend om deze meldingen te versturen. Een ander bekend probleem is dat de statusbalk niet juist wordt weergegeven in de Aandelen, Calculator, Foto’s en Weer applicaties. Dit wordt vermoedelijk veroorzaakt door de stashing functionaliteit in Cydia en zal binnenkort met een update van Cydia verholpen kunnen worden.

Cydia 1.1.9 op iOS 7De compatibiliteit van bestaande jailbreaktweaks met iOS 7 groeit sinds het lanceren van de jailbreak gestaag. Met name op de iPhone 5S, iPad Air en iPad mini retina, die allen gebruik maken van een 64-bit chipset, werken op dit moment bepaalde tweaks nog niet. De update van Cydia die is verschenen was een belangrijke eerste stap om tweaks geschikt te maken voor iOS 7. Sindsdien is ook een update voor Mobile Substrate verschenen die zowel 32-bit als 64-bit toestellen ondersteunt. Je krijgt automatisch de mogelijkheid om te updaten aangeboden als je een oudere versie van Cydia opent. Het is aan te raden te controleren of tweaks geschikt zijn voor iOS 7 voordat je deze installeert, bijvoorbeeld met behulp van de iOS 7 Tweak Compatibility List.

Controverse rond evasi0n-jailbreak

evasi0n 7 installatie van TaiGKort na het uitkomen van de evasi0n-jailbreak ontstond er controverse omtrent de installatie van de Chinese alternatieve app store TaiG op iDevices als de standaardtaal op de computer op Chinees stond ingesteld. De bundeling met TaiG was met name controversieel, omdat in deze alternatieve app store standaard software te vinden was die inbreuk maakt op het auteursrecht van applicaties in Apple’s App Store. Meer achtergrond over deze controverse lees je in: ‘Chinees bedrijf betaalde 1 miljoen dollar voor evasi0n jailbreak‘. De reactie van team evad3rs lees je terug in hun ‘Letter To The Community‘. Na de ophef die is ontstaan hebben de evad3rs al snel de killswitch voor TaiG in de jailbreaktool evasi0n 7 geactiveerd en later definitief besloten om Taig in zijn geheel uit de jailbreak te verwijderen. De financiële vergoeding is daarmee ook komen te vervallen.

Ook jailbreak voor iOS 6.1.3, 6.1.4 en 6.1.5 verschenen

p0sixspwnKort na het verschijnen van evasi0n 7 voor iOS 7 heeft iH8sn0w ook een untether uitgebracht voor iOS 6.1.3 en 6.1.5. Deze draagt de naam p0sixspwn en is geschikt om een bestaande tethered jailbreak op de iPhone 3Gs, iPhone 4, iPod touch 4G en iPad 1e generatie untethered te maken. Dit betekent dat je het toestel niet meer met een computer hoeft te verbinden om deze opnieuw op te kunnen starten. Als je nog niet eerder een ‘tethered’ jailbreak uit hebt gevoerd kun je direct gebruik maken van de gelijknamige jailbreaktool p0sixspwn om in een keer een untethered jailbreak uit te voeren van iOS 6.1.3 tot en met 6.1.5. Deze jailbreaktool ondersteunt ook de recentere toestellen die gebruik maken van de A5 of een hogere chipset.

Meer hierover lees je in onze handleiding jailbreak.

De evasi0n jailbreak is te downloaden voor Mac OS X 10.5 en hoger en Windows XP en hoger.
Het is een tijdje stil geweest rond jailbreakniews op iPhoneclub. Dat had te maken met een aantal factoren, waaronder het feit dat er weinig gebeurde in de jailbreakscène. Lees hier meer over onze huidige jailbreakverslaggeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

223 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.