Apple stelt Europese Dixons CEO aan als nieuwe topman voor Apple Stores

Apple heeft John Browett van Dixons aangetrokken om de retailactiviteiten te leiden. De voormalig CEO van Dixons wordt verantwoordelijk voor alle Apple Stores wereldwijd.

john-browettApple gaat een Europeaan aanstellen om de retailactiviteiten te leiden. Voormalig Dixons Retail CEO John Browett is van buitenaf aangesteld om het beleid rondom de Apple Stores te leiden. De Brit Browett gaat rechtstreeks rapporteren aan Apple CEO Tim Cook. Hij was sinds 2007 CEO van Dixons en werkte eerder bij supermarktketen Tesco. Vanaf april gaat hij bij Apple aan de slag. Zijn opdracht is om de retailstrategie uit te stippelen en te zorgen voor een voortdurende uitbreiding van de Apple Stores wereldwijd.

Browett wordt de opvolger van Ron Johnson, die vorig jaar naar warenhuisketen J.C. Penney vertrok. Johnson maakte vorig week zijn plannen voor de warenhuizen bekend en daarbij bleek dat hij veel inspiratie van Apple had meegenomen. Johnson zorgde ervoor dat er 300 nieuwe Apple Stores bijkwamen. Afgelopen juli verwelkomde Apple de 1 miljardste klant. De fysieke winkels zijn belangrijk voor Apple, omdat er een gigantische omzet wordt gedraaid en omdat het Apple’s belangrijkste manier is om rechtstreeks met het publiek in contact te komen. De eerste officiële Nederlandse Apple Store staat gepland voor februari 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 10:41
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.