KPN gaat HD-voice in Nederland aanbieden, iPhone nog niet geschikt

KPN gaat in Nederland HD-bellen aanbieden, waarbij gesprekken in HD-kwaliteit worden weergegeven. HD-voice is al in 32 landen in gebruik, maar KPN is de eerste in Nederland. De iPhone ondersteunt de techniek nog niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bellenKPN gaat in Nederland starten met HD-voice. Dit is een techniek die de audiokwaliteit van mobiele telefoongesprekken verbetert en waarbij stemmen helderder klinken. Ook wordt het achtergrondgeluid beter gefilterd. In Nederland is KPN de eerste mobiele provider die de techniek gaat aanbieden, terwijl het al in 32 andere landen in gebruik is. KPN wilde eerst zeker weken dat HD-Voice een blijvertje is en breed geaccepteerd wordt. Om er gebruik van te kunnen maken heb je wel een telefoon nodig die HD-voice ondersteunt en helaas is dat bij de iPhone 4S (of eerdere modellen) nog niet het geval.

De Galaxy S II, HTC Desire HD en Sensation XE, Sony Ericsson Xperia Arc en Play en bepaalde toestellen van Nokia (zoals de Nokia 500) ondersteunen wel al HD-voice. Volgens KPN is 20 procent van de telefoons geschikt voor HD-voice, Wie over zo’n toestel beschikt, doet vanaf vandaag automatisch mee aan de test die in een deel van het UMTS/3G-netwerk van Nederland loopt. Met 150 consumenten heeft KPN intensiever contact. Half februari wordt de test geëvalueerd, waarna eventueel een landelijke uitrol volgt. De techniek herkent hoge en lage tonen in stemmen beter, waardoor ze duidelijker weergegeven kunnen worden.

hd-voice-telekomIn Duitsland heeft T-Mobile HD-Voice in november ingevoerd in het mobiele netwerk. Op de site van de provider kun je een gesprek in HD-Voice-kwaliteit beluisteren. KPN heeft nog geen persbericht uitgebracht om de nieuwe techniek aan te kondigen. Wel werd er op het eigen forum over geblogd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorie Providers
Onderwerpen hd-voice, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.