iOS browserkeuze EU-landen

Reacties voor: EU start onderzoek naar Apple en meer over naleven nieuwe DMA-regelgeving

Apple en andere grote techbedrijven worden weer onderzocht door de Europese Commissie. Er is een onderzoek naar Apple, Alphabet en Meta aangekondigd, om te kijken of ze met hun nieuwe maatregelen wel voldoen aan de DMA-regelgeving.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Heksenjacht. Dit gaat bij de EU niet over de consument, maar in het kunnen innen van boetes en de kassa vullen….

    Reageer op Timo

  2. Dan heb je jarenlang gewerkt aan wetgeving om het voor de consument beter te maken zodat er meer concurrentie mogelijk wordt gemaakt en daardoor meer keuze en openheid tussen de verschillende platformen en dan is de eerste reactie: allemaal zakkenvullers.

    Zonder de Europese Unie zaten we nu nog steeds te klooien met Apple zijn idiote garantievoorwaarden waarbij je na één jaar kon fluiten naar je garantie.

    Nee, allemaal corrupte lui daar bij de Europese Unie.

    Reageer op Kaas

    • Misschien zijn er mensen die een gesloten systeem wensen en er ook willen voor betalen, net zoals er mensen zijn die met voldoende reden een alarmsysteem in hun woning plaatsen (en ervoor betalen). Ik heb al jarenlang Apple en het systeem bevalt me, anders had ik voor Android gekozen.

      Reageer op Stephan Tombal

  3. Feit is wel dat Apple nu zijn tijd en geld in die DMA moet steken terwijl niet iedereen daar op zit te wachten. Die resources gaan ten koste van andere innovaties waar ik bijvoorbeeld wel op wacht 😊.

    Van alle eisen dat de ene stelt ben ik het enkel eens met het openstellen van NFC, dat maakt het geheel niet onveiliger. De rest helaas wel.

    De EU is ook hypocriet, DMA betekent dat ik in België en Nederland gebruik mag maken van alle infrastructuur en dat mijn zorgkosten ook gedekt zijn terwijl ik in een alternatief land mijn belastingen, aan een veel lager tarief dan hier, mag betalen. Gaat lang duren! Dat ze tegen dat monopolie van belastingen innen naar eens iets doen!!! 🤬

    Reageer op Calvin

  4. Is je Mac dan zoveel onveiliger omdat je langs de Appstore door software kan downloaden?
    Dat soort “onveiligheid” ligt toch meer aan de gebruiker wat mij betreft.
    Wat betreft hackers ben je nooit veilig. Qua software is dat meestal je eigen schuld.

    En Europa? Ja, er is nog veel werk aan de winkel en er lopen uiteraard zaken mis en jawel, het grote geld heeft daar uiteraard ook invloed. Maar zo werkt het systeem nu eenmaal. Als je een andere manier weet, dan hoor ik het graag. Ik ken namelijk niet veel alternatieven die bewezen hebben dat ze beter werken.

    Reageer op Kaas

  5. De nieuwe auto die ik gekocht heb van merk X geeft me de mogelijkheid om de motor te vervangen door eentje van merk A, de batterij door merk C, het interieur te laten aanpassen door merk Y, de banden door merk I te vervangen, de software van Apple of Google te installeren, het handschoenkastje van merk Z, de hendel voor de handrem door merk B te laten vervangen. Het is een prachtige auto geworden en 100% aan mijn smaak aangepast. Het enige probleem is dat hij niet meer rijdt, maar toegegeven, in verhouding tot alle voordelen is dit van minder belang. Zou mijn iPhone met dit systeem nog wel functioneren als hij totaal softwarematig wordt uitgekleed en door elk willekeurig programma wordt vervangen, maar ik zal er maar van uitgaan dat dit van ondergeschikt belang is…

    Reageer op Stephan Tombal

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.