apple-tv-settop-box

‘Apple werkt aan eigen tv-series en films voor de Apple TV’

Is Apple van plan om exclusieve films en tv-series aan te gaan bieden? Dit nieuwe gerucht beweert van wel, en onthult ook dat Apple een bod gedaan heeft op de ex-presentatoren van Top Gear.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-settop-box

Gaat Apple de strijd aan met diensten als Netflix en Hulu? Volgens een nieuw gerucht is de techgigant in gesprek met topmensen uit Hollywood om eigen content te gaan produceren voor de Apple TV. Volgend jaar zou Apple al willen beginnen met het produceren van deze exclusieve tv-series en films.

Variety zegt meerdere anonieme bronnen gesproken te hebben, die benaderd werden door Apple. Zij beweren dat Apple druk bezig is met het samenstellen van een team dat de productie van de exclusieve content voor zijn rekening neemt. De vraag is alleen nog even of Apple daadwerkelijk eigen shows gaat maken, of dat bestaande series overgenomen worden.

Mislukt bod op Top Gear-presentatoren

Zo zegt een bron dat Apple van plan is om eigen productiestudio’s uit de grond te stampen, terwijl een ander dat weer ontkracht door te zeggen dat Apple bestaande programma’s over wil kopen. Zo zou er in het geheim een bod zijn gedaan op de ex-presentatoren van Top Gear, Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, maar ging Amazon er uiteindelijk met de deal vandoor.

Het toevoegen van exclusieve content zou een nieuwe Apple TV in ieder geval weer een stuk interessanter maken. Daarnaast is Apple onlangs al begonnen met het maken van eigen content op het Beats 1 radiostation, en zouden er ook muziekvideo’s binnenshuis worden geproduceerd.

Volgende week meer informatie?

Een volledige tv-show maken is natuurlijk wel andere koek, al zou het wel een mooie aankondiging zijn tijdens het Apple-event volgende week, waar naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Apple TV getoond wordt. Zouden exclusieve shows voor jou genoeg zijn om de hogere prijs te rechtvaardigen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 10:10
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple tv, film, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.