Eerste NFC-betaalhoes voor iPhone uitgebracht

In Zuid-Korea is de eerste iPhone-betaalhoes met NFC-technologie uitgebracht. Met de hoes kun je betalen in restaurants, winkels en bioscopen. De Koreaanse operator ontwikkelde de iCarte 420K NFC Case met een Canadees bedrijf.

kt-telecom-nfcOp het moment dat Google de betaaldienst Google Wallet officieel beschikbaar stelt (voorlopig alleen in de VS) is er ook voor het eerst een hoesje voor de iPhone waarmee je NFC-betalingen kan doen. De Zuid-Koreaanse operator KT Telecom heeft de iCarte 420K NFC-case voor de iPhone 4 ontwikkeld, samen met het Canadese bedrijf Wireless Dynamics. Voor de tamelijk hoge prijs van 63 dollar kom je in bezit van de iCarte-case, die in feite alleen een extra chip bevat. Voorlopig is de case alleen te gebruiken met het online betaalsysteem van de Koreaanse aanbieder en met lokale creditcardbedrijven, maar nu de case op de markt is kunnen snel meer belangstellenden volgen.

In Korea zijn al meerdere NFC-toestellen op de markt, zoals die van Samsung (een Zuid-Koreaans bedrijf). “Met de recente lancering van NFC-smartphones hadden iPhone-gebruikers toenemende behoefte aan NFC-diensten”, zegt Hyuni Yang van KT. De operator wil dit graag aanbieden. De dienst omvat een prepaid kaart waarmee je onderweg betalingen kunt doen, bijvoorbeeld voor een kop koffie. De kleine operator heeft slechts 1,9 miljoen iPhones op het netwerk en verwacht 25.000 iCarte-hoesjes te kunnen verkopen. Voor klanten moet het extra aantrekkelijk worden door kortingen aan te bieden als je met NFC betaalt. Het zal een tijdelijke oplossing zijn, want topmensen van KT denken dat Apple volgend jaar een iPhone met ingebouwde NFC-chip gaat uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 10:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen betalen, google, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.