Winkelketen Target stopt met 3G-versie van 16 GB iPad 2

De Amerikaanse winkelketen Target stopt met de verkoop van de 3G 16 GB iPad 2. Het zou te maken kunnen hebben met afnemende vraag: mensen die het goedkoopste model aanschaffen, hebben geen geld over voor extra functies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad 2De Amerikaanse winkelketen Target heeft de 3G-versie van de 16 GB iPad 2 uit het assortiment gehaald. Het model is niet meer op voorraad en het lijkt erop dat ‘ie ook niet meer terugkomt. Een foto van een medewerker laat zien dat het model staat gemarkeerd als ‘discontinued’. Het is overigens geen aanwijzing dat er nieuwe iPad-modellen aankomen. De vermoedelijke reden is veel minder spannend: dit model van de iPad wordt minder goed verkocht en gaat daarom uit het assortiment. De 16 GB iPad 2 met alleen Wi-Fi is nog wel gewoon verkrijgbaar en is tevens het goedkoopste model dat klanten kunnen kopen. Mensen die voor zo goedkoop mogelijk gaan, hebben geen extra geld ervoor over om de 3G-versie te kopen en ook nog voor een data-abonnement te betalen.

Bij iPods deed zich een soortgelijk fenomeen voor: de capaciteit steeg steeds verder en de interesse in modellen met lagere capaciteit verdween langzamerhand. Misschien gebeurt dat bij de iPad ook: het model van 16 GB verdwijnt er komt een extra topmodel van 128 GB in het assortiment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:29
Categorie iDevices
Onderwerpen AOL, ipad 2, ontwikkelaars, smule, verkopen, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.