Eerste iPad-diefstal is een feit

Een inwoner van Dover uit de Amerikaanse staat New Hampshire kon wel heel kort van zijn nieuwe iPad genieten. Meteen na aankoop in de lokale Best Buy-winkel werd hij op de parkeerplaats overvallen en van zijn iPad beroofd.

HandboeienVeel Apple-producten zijn geliefd roofgoed, dat zal niemand verbazen. Dit geldt ook voor de iPad. Mohamed Aboutaleb (geen familie van) uit Dover in de Amerikaanse staat New Hampshire ondervond dat helaas aan den lijve. Toen hij zaterdagochtend met zijn nieuwe iPad de Best Buy-winkel in Manchester verliet en richting parkeerplaats liep werd de nietsvermoedende man beroofd door een tiener, die hem bruut omver duwde en de iPad met tas en al uit zijn handen griste.

Volgens de politie van Manchester gaat het om een blanke tiener van ongeveer 1.70 m lang met een smal postuur. Hij was gekleed in een kakikleurige korte broek met een grijs t-shirt. Ooggetuigen verklaarden tegenover de politie dat de tiener vanaf de parkeerplaats aan South Willow Street gevlucht is richting Huse Road en daar in een witte auto stapte die werd bestuurd door een andere blanke tiener. De man heeft tot op heden zijn iPad niet teruggekregen. Het is onduidelijk welk model iPad het betrof en of er ook accessoires in de tas zaten.

Er is nog hoop voor de man. De iPad heeft een serienummer en kan niet gebruikt worden totdat het middels iTunes is geactiveerd. In Apples eigen winkels kan dat meteen na aankoop, maar bij Best Buy-filialen moet de klant dat in veel gevallen zelf thuis doen. De kans is dus groot dat de iPad nog niet is geactiveerd en dat de dieven dat alsnog moeten doen. Zodra ze het apparaat activeren weet Apple dat het apparaat gebruikt wordt en kan het de informatie van het iTunes-account gebruiken om de dieven te traceren.

Michael Rose van The Unofficial Apple Weblog heeft tot slot nog een tweetal tips, die voor Aboutaleb helaas te laat kwamen. Hij adviseert om bedacht te zijn op je omgeving bij producten waarvan meteen duidelijk is dat ze veel waarde hebben (bijvoorbeeld omdat je deze draagt in een tas van een Apple-winkel of een andere elektronicaketen). Ook is het volgens Rose niet handig om nieuwe gadgets in de kofferbak van je auto te zetten en vervolgens verder te gaan winkelen.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2010, 23:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, apple, best buy, cadeau, diefstal, gift, ipad, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.