ferrari ff carplay

Eerste Ferrari’s met CarPlay afgeleverd bij klanten

Ferrari heeft de eerste Ferrari FF's met CarPlay uitgeleverd aan klanten. Ferrari is een van de eerste autofabrikanten die de functie werkend heeft en kondigt het voor nog meer modellen aan.

ferrari ff carplay


Toeval bestaat niet: autofabrikant Ferrari heeft vandaag, één dag voor het grote Apple-evenement, aangekondigd dat ze de eerste auto’s met CarPlay hebben afgeleverd. Helaas is de kans klein dat we ze in Nederland of België binnenkort op de weg zien rijden, want de bofkonten die er eentje hebben gekocht wonen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië. Ook zijn er enkele exemplaren naar de VS en Japan verscheept. De CarPlay-functie zal ook beschikbaar komen op de nieuwe Ferrari Californië T, het model met V8 Turbo-motor die dit jaar op de autoshow in Geneve werd onthuld.

Het eerste exemplaar van de Ferrari FF blijft trouwens in Italië, meldt de automaker trots op haar blog. Daar tonen ze ook een (argh!) Flash-filmpje om te laten zien hoe het werkt. In de demonstratie zie je hoet je met CarPlay veiliger kunt rijden door telefoontjes, kaarten, muziek en berichten met je stem te bedienen.

Ferrari is een van de eerste autofabrikanten die CarPlay werkend heeft in modellen. De meeste fabrikanten hebben de functie uitgesteld tot volgend jaar, waaronder Volvo en Mercedes-Benz. Hyundai heeft al wel modellen uitgebracht, maar moet nog updates beschikbaar stellen. Pioneer is een van de weinig fabrikanten die het systeem achteraf kan inbouwen in bestaande auto’s.

Lees ook: Dossier CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2014, 19:15
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, carplay, ferrari

CarPlay

Apple CarPlay is dé functie voor in de auto, zodat je belangrijke opties van je iPhone via het scherm van je autoradio kan bedienen. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps!

CarPlay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.