whatsapp-logo

WhatsApp-update kan chats archiveren en video’s korter snijden

WhatsApp heeft een update uitgebracht met archiveren van groepen en chatberichten, opschriften op foto's en video's en doorsturen van slow-motion video's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-logoWhatsApp heeft vandaag een update voor de app uitgebracht, zoals we al op iCulture hadden voorspeld. De vernieuwde app kan nu chatberichten en groepen archiveren, door er horizontaal overheen te swipen en vervolgens Meer > Archiveren te kiezen. Handig als je ze niet langer in je tijdlijn wilt zien. Ook kun je nu teksten toevoegen aan foto’s en video’s. Je vindt de optie onderaan het scherm, waar je normaal gesproken je bestaande foto’s toevoegt.

Het versienummer 2.11.9 lijkt qua nummering wat onbeduidend, maar er zitten wel degelijk een aantal handige nieuwe functies in. Er is bijvoorbeeld een apart camera-icoontje aanwezig om sneller foto’s te kunnen delen. Je kunt vanaf nu ook slow-motion video’s delen, als je tenminste een iPhone 5s hebt. Op andere toestellen werkt de optie niet. Voordat je video’s met vrienden deelt kun je ze korter snijden.

Bij de locatiefuncties vinden we ook enkele vernieuwingen, zoals een satelliet- of hybride kaartje bij het delen van een locatie. Je kunt ook een pin op de kaart zetten om je exacte locatie te delen. Wil je je notificatiegeluidje aanpassen, dan kan dat: via Instellingen > Berichtgeving vind je enkele nieuwe waarschuwingstonen. Ook kun je via Instellingen > Chatinstellingen > Achtergrond > Achtergronden nieuwe wallpapers vinden. En zit je met een probleem in de app, dan kun je voortaan een screenshot meesturen om je probleem duidelijker te maken.

Dit lijstje met vernieuwingen komt vrijwel overeen met de nieuwe functies die we eerder al voorspelden. De app heeft tegenwoordig 600 miljoen gebruikers en is sinds de overname door Facebook gestaag doorgegroeid.

Goed nieuws ook voor iOS 8-gebruikers: de problemen met de bekende ‘ff’ bug lijken opgelost! WhatsApp is dus nu goed op iOS 8 te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2014, 23:30
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.