Ebooks halen papieren boeken in

In de VS zijn voor het eerst meer ebooks dan paperbacks verkocht. Dat blijkt uit verkoopcijfers van het algemene uitgeversverbond. Ook bij Amazon worden meer ebooks verkocht dan ooit.

ebooks kindleMensen die ebooks lezen moeten zich soms nog verdedigen. “Ik lees toch liever een papieren boek”, zeggen vrienden. Maar de cijfers bewijzen dat het ebook nu echt aan het doorbreken is, of je ze nu op de iPad, Kindle of Nook leest. De Association of American Publishers maakt bekend dat in februari meer ebooks zijn verkocht dan papieren boeken. Er werd voor meer dan 90 miljoen dollar aan ebooks verkocht, terwijl de paperbacks maar 81,2 miljoen dollar opbrachten. Een maand eerder kondigde Amazon nog aan, dat Kindle-ebooks (ook te lezen op de iPad met de speciale app) meer werden verkocht dan paperbacks.

Overigens is het lastig om exacte cijfers te krijgen, omdat niet alle uitgevers hun verkoopcijfers bekendmaken. Maar zelfs met niet-exacte cijfers werd er een groei van 202 procent gemeten. In Nederland zal het nog niet zover zijn, omdat de uitgevers achterlopen op de ontwikkelingen. Veel bestsellers zijn nog niet als ebook te krijgen, terwijl het in de VS al gewoonte is dat je nieuwe bestsellers meteen digitaal kunt downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2011, 14:05
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, ebook, facebook, uitgevers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.