Adobe gaat Flash op de iPhone mogelijk maken met HTTP Live Streaming

Adobe heeft aangekondigd dat ze HTTP Live Streaming gaan ondersteunen. Daarmee wordt het mogelijk om Flash-content op de iPad en andere iOS-apparaten aan te bieden, waarop geen Flash Player is geïnstalleerd.

iphone filmpjeAdobe heeft aangekondigd dat ze streaming video op apparaten zoals de iPad 2 gaan aanbieden. Tijdens de jaarlijkse conferentie van de National Association of Broadcasters (NAB) liet Adobe vorig week al een preview zien van de nieuwe functie. In een blogposting geven ze nu meer details. In feite buigt Adobe daarbij voor het standpunt van Apple, die Flash heeft verbannen van de iPad en andere iOS-apparaten. Natuurlijk zijn er oplossingen om toch websites met Flash-content te kunnen bekijken, zoals de alternatieve browser Skyfire. Maar Adobe heeft nu het heft in eigen hand genomen door ondersteuning voor HTTP Live Streaming aan te kondigen, kortweg HLS.


Het houdt in dat een MPEG2-stream wordt aangeboden op apparaten zoals de iPad. Adobe gaat meerdere maatregelen nemen, om Flash mogelijk te maken op mobiele apparaten die dit standaard niet ondersteunen. Net als bij Skyfire gaat het daarbij niet om volledige Flash-ondersteuning, maar het is wel een grote stap vooruit voor Adobe. Ze lopen momenteel een markt van meer dan 100 miljoen iOS-apparaten mis, omdat Flash er niet op werkt. Contentaanbieders zijn daarom naar alternatieven aan het overstappen, zoals HTML5. Toevallig maakt ook HLS daar gebruik van. Productmanager Kevin Towes van Adobe Flash Media Server, vertelt in onderstaande video dat zijn bedrijf de complexiteit voor broadcasters wil verminderen door HLS via HTML5 te ondersteunen (voor browsers zoals Safari) en voor apparaten waarop Adobe Flash Player niet is geïnstalleerd.

Adobe’s Flash wordt nog steeds op veel websites gebruikt. Adobe’s eigen HTTP Dynamic Streaming-standaard gebruikt sinds een jaar de H.264/AAC-codecs en het F4F-bestandsformaat. Toekomstige versies van de Flash Media Server zullen het HTTP Live Streaming-protocol ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 april 2011 om 12:55
Onderwerpen
,
Categorieën
Apps, iOS
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.