iPhone 8 Plus bokeh DxO

‘iPhone 8 Plus is de ‘beste smartphonecamera ooit’, maar de Pixel 2 is nóg beter

De iPhone 8 Plus heeft de beste smartphonecamera ooit, blijkt uit een test van DxO, de camera-experts. Maar vlak daarna bleek de Samsung Galaxy Note 8 dezelfde score te halen en bleek de Pixel 2 nog beter te scoren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Volgens DxO Labs heeft de iPhone 8 Plus de beste camera ‘ooit’. De nieuwe smartphone van Apple verslaat de Google Pixel en de HTC U11 met een eindscore van 94 punten. Dat is twee punten hoger dan de iPhone 8, die het met 92 punten ook niet slecht doet. De concurrentie kwam niet hoger dan 90 punten.

Update 4 oktober 2017: Dat duurde maar kort! Inmiddels heeft DxO ook de Google Pixel 2 getest en een nóg hogere score van 98 punten gegeven. Bovendien kreeg de Samsung Galaxy Note 8 dezelfde score als de iPhone 8 Plus, dus 94 punten. De boel staat weer op scherp.

Apple probeert elk jaar de camera van de iPhones te verbeteren. Volgens de professionele cameratesters van DxO is dat dit jaar behoorlijk goed gelukt. Voorgaande jaren zat Apple nog op 85 en 88 punten, twee jaar eerder op 73 punten.

iPhone 8 Plus heeft de beste camera

Het is natuurlijk maar de vraag hoe lang Apple op de koppositie blijft staan, want de concurrentie gaat ook continu door met verbeteren. Volgens DxO zijn de twee iPhone 8-modellen momenteel het beste in HDR-foto’s, omdat er meer details te zien zijn. De iPhone 8 is bovendien de eerste telefoon die in de buurt komt van Google Pixel’s HDR-prestaties.

De 8 Plus maakt bovendien de mooiste foto’s met diepte-effect en kan het beste zoomen.

iPhone 8 Plus bokeh DxO

Ook is het Plus-model beter in kleur, zelfs in slechte lichtomstandigheden. De gezichtsherkenning zorgt ervoor dat gezichten goed in beeld zijn. Met meer dan 10.000 geteste camera’s en smartphone weet DxO waar ze het over hebben. Het bedrijf zegt dat de iPhone 8 Plus een “uitstekende keuze” is voor bijna elke smartphone-fotograaf. Zelf verkopen ze trouwens ook accessoires, zoals de DxO ONE-camera, die je op de Lightning-aansluiting van je iPhone kunt aansluiten.

Overigens vindt Apple-kenner John Gruber het toewijzen van die cijfers maar grote onzin, omdat hij het veel te subjectief vindt. Hij leest liever een interview waarin Phil Schiller en Apple-designer Johnnie Manzari uitleggen dat het bij de iPhone-camera’s draait om kunst (oef!), historie en mensen.

‘Beste iPhone-camera sinds 2014’

De laatste keer dat Apple alle Android-toestellen inhaalde was in 2014. Als je bedenkt dat de iPhone X een nog betere camera met optische beeldstabilisatie en een groter diafragma heeft, hebben we wel een vermoeden welke volgende winnaar DxO later dit jaar gaat uitroepen. Is de iPhone 8 Plus goed genoeg, dan heb je nog alle kans om er eentje te kopen, want het liep vanochtend bij de Apple Store nog niet echt storm.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 04 oktober: Scores van Google Pixel 2 en Samsung Galaxy Note 8 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2017, 19:38
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 8 Plus, pixel, samsung galaxy
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 8 Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.