Bragi Dash oordopjes in doos

‘Draadloze EarPods met langere accuduur dankzij nieuwe chip op komst’

Apple zou druk bezig zijn met het ontwikkelen van draadloze oordopjes met een lange batterijduur. Dit kunnen ze realiseren dankzij een energiezuinige Bluetooth-chip

Het is geen geheim dat de iPhone 7 zeer vermoedelijk zonder koptelefoonaansluiting uitgerust wordt. Om dit op te vangen komt Apple mogelijk met een speciale Lightning-adapter, maar Apple zou ook werken aan een set draadloze EarPods. Dat meldt Forbes op basis van ingewijden.

Bragi Dash oordopjes in doos

‘Draadloze EarPods met stroombesparende chip’

Apple zou al een aantal jaren bezig zijn geweest met het ontwikkelen van een nieuwe set draadloze oordopjes die via Bluetooth verbinding maken met onder andere de iPhone. Veel van dit soort oortjes hebben een beperkte batterij, waardoor deze vaak niet langer mee gaan dan enkele uren zonder deze op te hoeven laden. Door het ontwikkelen van een speciale Bluetooth-chip, zou Apple dit probleem weten op te lossen.

Apple zou hiervoor de expertise van het bedrijf Passif Semiconductor gebruiken. In 2013 nam Apple dit bedrijf over. Passif Semiconductor is gespecialiseerd in draadloze chips die efficiënt met stroom omgaan. Apple zou de draadloze oordopjes oorspronkelijk al in 2015 uit willen brengen, maar door problemen was dit nog niet haalbaar. Zo zouden de oordopjes nog niet goed genoeg werken.

Het is nog onduidelijk of deze stroombesparende chip door Apple zelf binnenshuis gemaakt wordt of dat een andere fabrikant deze maakt. Apple zou meer chips in eigen beheer willen maken, omdat ze dan minder afhankelijk zijn van bevoorrading van externe producenten. Het is ook nog onbekend wanneer deze draadloze EarPods precies beschikbaar komen. Mogelijk komen ze beschikbaar zodra de iPhone 7 in de schappen komt, maar de bronnen konden nog geen exacte datum geven.

Het is overigens niet de eerste keer dat er berichten zijn dat Apple draadloze oordopjes wil maken. Al in januari werd gemeld dat Apple aan AirPods zou werken die helemaal draadloos zijn en opgeladen worden via een soort opberghoesje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2016, 10:41
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen earpods, iPhone 7, oordopjes

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.