3D Touch drukken op scherm.

Nieuwste iOS 10 beta laat 3D Touch-gebruikers sneller tekst verwijderen

Met 3D Touch op de iPhone 6s kun je in de vierde beta de Backspace-knop steviger indrukken. Hierdoor wordt tekst sneller verwijderd. De snelheid is daarbij afhankelijk van hoe snel je drukt.

3D Touch drukken op scherm.
Hoewel de nieuwste iOS 10 beta alweer enkele dagen geleden beschikbaar kwam, is er toch nog een nieuwe ontdekking gedaan. In de vierde beta van iOS 10 (en de derde publieke beta) kunnen mensen met een iPhone 6s met 3D Touch tekens sneller verwijderen. Door stevig op de Backspace-knop te drukken, wordt het verwijderen van tekst versneld.

Sneller tekst verwijderen met 3D Touch in iOS 10 beta

De functie werd ontdekt door Reddit-gebruikers en blijkt zelfs afhankelijk te zijn van hoe hard je drukt, zoals ook te zien is in onderstaande video. Door hard op de Backspace-knop te drukken, worden de tekens één voor één verwijderd, waarbij de snelheid dus afhankelijk is van hoe hard je drukt. Op toestellen zonder 3D Touch is de functie niet beschikbaar en werkt het zoals je gewend bent: door de Backspace-knop langer ingedrukt te houden wordt er meer tekst verwijderd.

Deze nieuwe functie is weer een extra reden om 3D Touch te gaan gebruiken, een functie die door veel iCulture-lezers met een iPhone 6s eigenlijk nauwelijks gebruikt wordt. 3D Touch wordt in iOS 10 op nog veel meer plaatsen gebruikt, zoals de rijke notificaties. Bovendien geeft een 3D Touch-actie op een appicoon nu meer informatie, zoals direct het weer op je huidige locatie.

Toch kan het zo zijn dat Apple deze nieuwe 3D Touch-functie voor de Backspace-knop uiteindelijk niet toe gaat voegen. De iPad Pro kreeg bijvoorbeeld bij de derde beta een 3D Touch-functie in combinatie met de Apple Pencil, waardoor je alle meldingen in één keer kunt afsluiten. In de nieuwste beta is dit helaas niet meer beschikbaar. Het blijft dus afwachten tot de uiteindelijke versie van iOS 10 welke functies het wel en niet gered hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2016, 10:50
Categorie iOS
Onderwerpen 3d touch, ios 10, iPhone 6s

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.