Nieuwste iOS 10 beta laat 3D Touch-gebruikers sneller tekst verwijderen

Met 3D Touch op de iPhone 6s kun je in de vierde beta de Backspace-knop steviger indrukken. Hierdoor wordt tekst sneller verwijderd. De snelheid is daarbij afhankelijk van hoe snel je drukt.

3D Touch drukken op scherm.
Hoewel de nieuwste iOS 10 beta alweer enkele dagen geleden beschikbaar kwam, is er toch nog een nieuwe ontdekking gedaan. In de vierde beta van iOS 10 (en de derde publieke beta) kunnen mensen met een iPhone 6s met 3D Touch tekens sneller verwijderen. Door stevig op de Backspace-knop te drukken, wordt het verwijderen van tekst versneld.

Bekijk ook

Vierde beta van iOS 10 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de vierde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Dankzij deze nieuwe beta kunnen testers weer verder met het uitproberen van nieuwe functies, het opsporen van bugs en het testen van externe apps.

Sneller tekst verwijderen met 3D Touch in iOS 10 beta

De functie werd ontdekt door Reddit-gebruikers en blijkt zelfs afhankelijk te zijn van hoe hard je drukt, zoals ook te zien is in onderstaande video. Door hard op de Backspace-knop te drukken, worden de tekens één voor één verwijderd, waarbij de snelheid dus afhankelijk is van hoe hard je drukt. Op toestellen zonder 3D Touch is de functie niet beschikbaar en werkt het zoals je gewend bent: door de Backspace-knop langer ingedrukt te houden wordt er meer tekst verwijderd.

https://www.youtube.com/watch?v=4B6M667CfNY

Deze nieuwe functie is weer een extra reden om 3D Touch te gaan gebruiken, een functie die door veel iCulture-lezers met een iPhone 6s eigenlijk nauwelijks gebruikt wordt. 3D Touch wordt in iOS 10 op nog veel meer plaatsen gebruikt, zoals de rijke notificaties. Bovendien geeft een 3D Touch-actie op een appicoon nu meer informatie, zoals direct het weer op je huidige locatie.

Bekijk ook

Bijna de helft van de iCulture-lezers gebruikt 3D Touch zelden of nooit

Met 3D Touch op de iPhone 6s kun je sneller bepaalde taken uitvoeren. Maar hoe vaak wordt deze drukgevoelige functie door iCulture-lezers gebruikt? Van de iPhone 6s-eigenaren die op onze poll gestemd heeft, zegt bijna de helft 3D Touch zelden of nooit te gebruiken.

Toch kan het zo zijn dat Apple deze nieuwe 3D Touch-functie voor de Backspace-knop uiteindelijk niet toe gaat voegen. De iPad Pro kreeg bijvoorbeeld bij de derde beta een 3D Touch-functie in combinatie met de Apple Pencil, waardoor je alle meldingen in één keer kunt afsluiten. In de nieuwste beta is dit helaas niet meer beschikbaar. Het blijft dus afwachten tot de uiteindelijke versie van iOS 10 welke functies het wel en niet gered hebben.

Bekijk ook

Beta 2 van iOS 10 bevat 3D Touch-actie voor iPad Pro met Apple Pencil

De tweede beta bevat een 3D Touch-actie op de iPad Pro, maar is alleen te gebruiken met een Apple Pencil. Door stevig op een kruisje bij een melding in het Berichtencentrum te drukken, worden alle meldingen meteen verwijderd.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.