DLCImagePickerController: open source Instagram voor ontwikkelaars

De open source tool DLCImagePickerController kan door ontwikkelaars gebruikt worden om een variant op Instagram's kleurenfilters in een app te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FiltersDe nieuwe tool DLCImagePickerController maakt het makkelijk voor ontwikkelaars om verschillende kleurenfilters voor de camera-functie in iOS-apps te integreren. Hierdoor kan iemand makkelijk bijvoorbeeld een Twitter- of Facebook-applicatie maken, waarin je foto’s met kleurenfilters kunt maken zonder dat de gebruiker hiervoor Instagram of een andere filter-app moet opstarten. DLCImagePickerController moet als open source-alternatief op Instagram dienen.

DLCImagePickerController kan door iedereen gratis in een app geïntegreerd worden. Dit betekent dat je als ontwikkelaar geen tijd of geld in het maken van je eigen kleurenfilters hoeft te steken. De ontwikkelaar van de tool maakte de filters voor zijn eigen app Backspaces, maar besloot achteraf dat andere apps er net zoveel baat bij konden hebben.

De makers proberen met DLCImagePickerController echt een open source-alternatief op Instagram te bieden. Dit beamen ze ook in bijvoorbeeld onderstaande video, die tijdens de ontwikkeling werd gemaakt. Hierin wordt uitgelegd dat ze eerst een aantal Instagram-filters probeerden na te maken, om vervolgens eigen kleurenfilters er aan toe te voegen.

In de video is een vroege versie van de interface te zien. De uiteindelijke versie lijkt erg veel functies met Instagram te delen. Bovenin het scherm staan knoppen om de flitser mee uit te zetten of om van camera te veranderen. Net als in Instagram kun je vanaf hier ook bepalen welk deel van de foto onscherp gemaakt moet worden. Onderin staan de filters, die je zowel tijdens het maken van de foto als achteraf kunt gebruiken.

Ontwikkelaars kunnen DLCIMagePickerController downloaden via Github.

DLCImagePickerController

Via The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 9:34
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.