‘Gebruik Find My iPhone is eigenlijk ‘inbreuk via radiogolven”

Een man die Find My iPhone gebruikte om zijn gestolen iPad te vinden, wordt door de advocaat van de dader beschuldigd van "ongeoorloofd binnendringen via radiogolven."

Find My iPhone iPadEen man die zijn gestolen iPad probeerde terug te vinden via Find My iPhone in Australië, wordt door de vermoedelijke dief Alan Harder beschuldigd van “inbreuk via radiogolven”. De iPad zou namelijk een signaal hebben afgegeven binnen zijn huis. Dit schrijft Canberra Times. De politie zou later in het huis van Harder de gestolen iPad hebben teruggevonden, samen met een aantal andere gestolen voorwerpen.

Door Find My iPhone te activeren, stuurde de iPad zonder Harder’s toestemming een signaal vanuit zijn huis om de locatie te bepalen. De originele iPad-bezitter stapte naar de politie, maar deze was nog niet in staat om actie te ondernemen. Nadat de man terugging naar het huis van Harder en via Find My iPhone de iPad een alarmgeluid liet maken wist de politie een huiszoekingsbevel te bemachtigen.

Volgens de advocaat van Harder zou de iPad-bezitter hebben geprobeerd detective te spelen door via het gps-signaal van zijn iPad de dader te vinden. Het bewijs zou volgens hem daarom niet in de zaak gebruikt mogen worden. Omdat hij het alarmsignaal van de iPad via Find My iPhone had geactiveerd, zou er ook sprake zijn van “inbreuk via radiogolven”. De advocaat stelt dat dit gelijk staat aan andere situaties, waarbij bijvoorbeeld voorwerpen vanaf een afstand in iemands huis worden gegooid.

De advocaat van de iPad-bezitter noemt de beschuldigingen absurd. Als een draadloos signaal genoeg is om te spreken over inbreuk, dan zou iedereen met een draadloze router inmiddels schuldig zijn. Deze stuurt in veel gevallen een deel van je draadloze Wi-Fi-signaal ook naar je buren. Door het iPad-alarm in te schakelen zou de originele bezitter enkel een apparaat dat van hem is hebben geclaimd, waardoor er geen sprake zou zijn van binnendringen.

De rechter moet nog een besluit maken in de zaak. Beide kanten krijgen een week om meer bewijs te verzamelen en daarmee hun punten te verdedigen. Zou de advocaat van Harder zijn gelijk krijgen, dan zou dit een bijzondere nuance zijn voor alle eerdere zaken waarbij gestolen iPhones en iPads via Find My iPhone werden teruggevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 15:31
Categorie Achtergrond
Onderwerp find my iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.