Foto's: Jaarverslag Schiphol 2023

Reacties voor: Digitale ID op je iPhone: Nederland start proef met reisdocument, EU werkt aan Wallet-app

Op Schiphol is een proef gestart met digitale reisdocumenten op smartphones. Digital Travel Credential (DTC) loopt vooruit op de invoering van een Europese Wallet-app, waarmee je je op termijn online kunt identificeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Het wordt hier met het grootste gemak gepresenteerd zonder dat mensen in de gaten hebben hoe gevaarlijk dit is. Zolang mogelijk niet mee doen is het beste advies, want digitale ID’s en de CBDC komt er aan en dat is in simpele woorden digitale slavernij oftewel Social Credit score. Twee keer in de maand nog maar vlees kopen want klimaat, Buiten je regio rijden niet meer toegestaan want klimaat, vliegen 1 keer business en 1 keer voor plezier. Je spuitje niet genomen? Rood kruisje. Hoe ze dit gaan blokken? juist met de CBDC wat programeerbaar geld is. Ze kunnen het digitale euro noemen maar dat is het niet. Luister maar goed wat de centrale banken en overheid van plan zijn. Of open je ogen gewoon en zie waar dit alle heen gaat.

    Dat dit uiteraard niet morgen toegepast wordt mag duidelijk zijn, dit gaan de komende jaren beetje bij beetje gebeuren zodat de meeste mensen het niet doorhebben. Kikkers in de kookende pan.

    Reageer op Peter

    • Man man man, nu draaf je toch echt een beetje door.
      Prima om bedenkingen te hebben maar jij overdrijft schromelijk.

      Reageer op Henk

      • Doe het onderzoek Henk en praat dan pas. Alles staat beschreven. Dat jij het niet leest in de krant of op de NOS kan ik niets aan doen. Alles is feitelijk waar! De ECB praat er over, En de NL overheid heeft er al stukken van in de 2e kamer staan.

        Ik hoop dat je begrijpt dat dit natuurlijk niet morgen ingevoerd word. Dat gaat stapje bij stapje de komende jaren wellicht aangevuld met crissisen, want anders wil niemand het.

        Reageer op Peter

        • Grappig dat je anderen maant om onderzoek te doen terwijl je zelf wappie onzin verkoopt hetgeen overduidelijk niet op feiten is gebaseerd. Maar ja, succes ermee dan maar.

          Reageer op Henk

      • De man overdrijft helemaal niet en heeft gelijk, misschien iets langer nadenken voordat je zo iets schrijft, dat helpt.

        Reageer op puccini

    • Goed gezien Peter, spring maar snel uit de pan. Ik vind al die mogelijkheden wel handig en heb er voldoende vertrouwen in. Blijf nog even opwarmen….

      Reageer op Roger

    • Ook hier geld weer:

      Je hoeft het niet te installeren hè…
      Ik doe het lekker wel, want dit lijkt me super handig en doe het rijbewijs ook maar gelijk ff..

      Reageer op Louis

  2. Kom maar op met die wallet! 😀

    Reageer op Robert

  3. Kijk, het duurde even, maar eindelijk iets heel boeiends waar ik en veel andere mensen op zitten te wachten.
    Dit zou een geweldige optie zijn!
    Ik hoop dat het niet al te lang duurt, aangezien ik dit al een tijdje wil.

    Reageer op Stefan

  4. Hahahaha wij werken al jaren met eID in België en kunnen overal digitaal inloggen op alle mogelijke soorten overheidsinstellingen.

    Reageer op Eric

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.