One Drop Meter

One Drop: diabetes-ervaringen delen met anderen

One Drop is een app voor diabetici om hun metingen en ervaringen bij te houden, en tevens te delen met andere diabetici wereldwijd.

One DropDiabetes is één van de meest voorkomende ziektes in Nederland: naar schatting 800.000 Nederlanders lijden aan diabetes type 1 of 2. Ze krijgen medicijnen mee, moeten insuline spuiten of meer op hun eten letten. Ook worden patiënten meestal op regelmatige basis door de huisarts onderzocht op bloeddruk- en cholesterolwaarden. Jeff Dachis bedacht daarom One Drop, een app voor diabetici om wereldwijd ervaringen uit te wisselen.

Diabetes beter onder controle met One Drop

Volgens Dachis zijn er vier belangrijke pijlers voor diabetici: het testen van de bloedsuikerspiegel, het gebruik van medicatie, je eetpatroon en lichaamsbeweging. Om dit beter bij te kunnen houden en te delen met andere mensen bedacht hij One Drop. Gebruikers kunnen hun insulinewaarden invoeren, de effectiviteit van hun medicijnen bijhouden, opslaan wat ze hebben gegeten (door middel van foto’s) en invoeren welke activiteiten ze hebben uitgevoerd. Zo kunnen deze gegevens beter gerelateerd worden aan de bloedsuikerwaarden. De app houdt zelf op intelligente wijze bij welke factoren een positief of negatief effect hebben.

Socialer dan Glucose Buddy

Een belangrijk onderdeel is het sociale aspect van de app. Achter het ‘We’-tabblad kun je profielen van andere gebruikers inzien, om zo een beter idee te krijgen welke medicatie, voedsel of activiteiten voor deze mensen een positief effect hebben gehad. Het is zelfs mogelijk andere mensen aan te moedigen hun levenspatroon te veranderen door middel van ‘likes’. Juist in dit sociale aspect onderscheidt One Day zich van apps als Glucose Buddy en Diabetes in Check.

One Drop Meter

Op dit moment is One Drop nog gratis te gebruiken, maar Dachis wil op termijn wel een abonnementsmodel invoeren. Bij dit abonnement zijn dan teststrips en een Bluetooth-meter voor je bloedsuikerspiegel inbegrepen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.