apple-watch-is-here

De Apple Watch is er! Maar waar staan de rijen?

De Apple Watch is er! Maar er staan geen rijen bij de Apple Stores. iCulture doet verslag van de gebeurtenissen die vandaag tóch plaatsvinden.

apple-watch-is-here
“De Apple Watch is hier!” schrijft Apple trots op de website. Vandaag is inderdaad de dag waarop de Apple Watch officieel beschikbaar komt. Maar het is niet de feestelijke aftrap voor een nieuw product, zoals we bij Apple gewend zijn. Er staan geen lange wachtrijen bij de winkels en het is zelfs niet mogelijk om vandaag bij de Apple Store eentje te halen.
In dit artikel houden we je vandaag op de hoogte van de stand van zaken: we kijken naar de plekken waar de Apple Watch toch te koop is, gaan op zoek naar Nederlanders die vandaag de Apple Watch bezorgd krijgen en volgen de gebeurtenissen wereldwijd. Want wat is er vandaag eigenlijk wél te doen?

Geen rijen bij de Apple Stores

Officieel is de Apple Watch vanaf vandaag verkrijgbaar in 9 landen: Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Canada, China, Hongkong, Japan en Australië. In die landen startte twee weken geleden ook de pre-order, waarbij je online een bestelling kon plaatsen. Maar er zullen vandaag geen rijen bij de Apple Store staan, ook geen mensen die hun bestelde Apple Watch komen ophalen. Apple heeft ervoor gekozen om alle online bestellingen af te laten leveren op lokale adressen, bij mensen thuis of op het werk.

Vandaag wel: bezorging van online bestelde Apple Watches

Er zijn twee dingen waar we vandaag naar kunnen uitkijken: de avonturen van mensen die toch op zoek zijn gegaan naar verkoopadressen (daarover later meer) en de berichten van mensen die vandaag hun Apple Watch bezorgd krijgen. Het ‘feestje’ zal vandaag dan ook vooral op social media plaatsvinden: uitpakporn! Mensen die hun zojuist ontvangen Apple Watch uitpakken en foto’s plaatsen van het doosje en de inhoud.

In Australië zijn de eerste pakketjes al afgeleverd:

doosje-apple-watch
Via: @melfirbank

Ben je Nederlander of Belg en heb jij je Apple Watch al in handen, dan horen we natuurlijk graag je ervaringen! Het makkelijkst is als je een mention doet op ons Twitter-account @iCulture. Onderaan dit artikel vind je (straks) allerlei berichten van mensen die hun Apple Watch al hebben ontvangen.

Tot ongeveer juni kun je de Apple Watch alleen bemachtigen door een online bestelling te plaatsen in één van de 9 genoemde landen. De Apple Watch wordt vervolgens op een lokaal adres bezorgd. Dat levert weinig voorpret op en is lastig voor Nederlanders die geen vrienden in Duitsland of Frankrijk hebben, maar maakt het voor de doorsnee klant wel gemakkelijker. Je hoeft niet de hele nacht te kamperen bij de Apple Store en je weet zeker dat jouw model uiteindelijk bezorgd wordt. Het kan alleen een paar weken duren… Dat vinden niet alle Apple-fans fijn. Vandaar dat een klein groepje die-hards heeft gekozen voor de volgende oplossing.

apple-watch-doosje-dicht
Dit is het langwerpige doosje dat je bij de Apple Watch Sport krijgt. Voor de luxere vierkante doos moet je een Edition kopen.

Ook vandaag: verkoop bij luxe boetieks

Apple pakt het dit jaar anders aan, dat is wel duidelijk. Ze schakelen bekende artiesten in om de hebberigheid op te voeren. Het is nooit eerder gebeurd dat Apple zo massaal celebrities inschakelde en zo benadrukte dat het om mode en stijl draait. Ook uniek is het feit dat de Apple Watch vandaag toch op een aantal plaatsen te koop is. Niet in de Apple Store, maar in een select aantal luxe boetieks en warenhuizen. Je kunt vandaag terecht bij Colette in Parijs, The Corner in Berlijn, Dover Street Market in Londen en Tokio en Mayfield in Los Angeles.

colette-apple-watch

In Parijs staan iCulture-vrienden @KoenvanH, @paul_van_dijk en @keviniphone. Zij moeten nog tot 11:00 uur wachten tot modehuis Colette open gaat:

Mensen in de rij vermaken zich ondertussen met (hoe kan het ook anders) een modeshow:

Volgens geruchten zijn er per modehuis enkele honderden Apple Watch-exemplaren beschikbaar voor de losse verkoop. Er geldt echter een maximum van 1 per persoon, dus je zult meermaals in de rij moeten staan als je Apple Watches voor vrienden en familie bij elkaar wilt sprokkelen.

Binnen bij Colette is weinig te merken van de Apple Watch-verkoop, die om 11:00 uur van start gaat:

colette-binnen-apple-watch
Foto via @KoenvanH

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 april 2015 om 18:31
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.