Deze iPad-apps zijn aangepast voor iOS 7

In dit overzicht vinden iPad-bezitters alle iPad apps die voor iOS 7 zijn vernieuwd en lees je of apps dezelfde update als de iPhone-variant kregen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iPad iOs 7 Het aantal applicaties dat vandaag is voorzien van een update vanwege de release van iOS 7 is bijna niet te overzien. Apple zette vanaf gisteren de deuren open voor app-updates die speciaal waren ingericht voor de nieuwe firmware en dat leverde een stortregen aan vernieuwde applicaties op. De grootste apps en meest ingrijpende veranderingen hebben we in aparte artikelen behandeld en we hebben een overzicht met iPhone apps die zijn bijgewerkt gemaakt. Deze lijst is echter voor iPad-bezitters: hier vind je een overzicht van de iPad apps die voor iOS 7 zijn vernieuwd. We maken daarbij onderscheid tussen apps die op de iPhone en iPad dezelfde updates hebben gekregen, en apps waarbij de aanpassingen anders zijn.

Deze iOS 7 updates zijn anders voor iPhone en iPad

Facebook (gratis, universeel) – ‘s Werelds grootste sociale netwerk kon natuurlijk niet achterblijven met het aanpassen van de app voor iOS 7. Het meest opvallende is de nieuwe strakblauwe balk aan de bovenkant en het feit dat de app voortaan dunne letters gebruikt, die je ook in het systeem zelf ziet. De handige herintroductie van de knoppen aan de onderkant van het scherm, waarmee je updates, berichten, vriendenverzoeken en meldingen kunt bekijken, geldt helaas alleen voor de iPhone app. Wel is in de iPad app in de blauwe bovenbalk een pijl naar links doorgevoerd, waarmee gebruikers na het klikken op een post makkelijk weer terug naar hun nieuwsoverzicht gaan.

Twitter Twitter (gratis, universeel) – Tegenstanders van de ‘beruchte’ blauwe streepje die aanduidt dat er een gesprek in hun timeline bezig is, kunnen hun hart gerust ophalen. Die zijn in iOS 7 nog steeds alleen op je iPhone aanwezig; de iPad blijft ‘streepjes-vrij’. Verder is met deze update alleen het de nieuwe huisstijl van iOS 7 ingevoerd. De blauwe bovenbalken zijn nu effen van kleur en daardoor oogt de complete app wat hoekiger. Die nieuwe stijl is echter duidelijker merkbaar in de iPhone-variant, dan op het grotere scherm van een iPad.

Chrome (gratis, universeel) – De webbrowser van Google nodigt vanaf nu gebruikers uit om mee te doen met een proef om data te besparen door te surfen met Google Chrome, maar niet iedereen zal die melding krijgen: die wordt langzaam uitgerold. Na deze update valt vooral nieuwe design met iOS 7-toetsenbord en een spraakknop op, maar op de iPad is de modus voor volledig scherm ook sterk verbeterd. Daarnaast zijn de instellingen opnieuw ingedeeld en worden kaarten en e-mails nu automatisch in Google Maps en Gmail geopend.

Deze iOS 7 updates zijn hetzelfde voor iPhone en iPad

Mailbox (gratis, universeel) – `Met de update van de populaire mailapp Mailbox, bekend van de veegbewegingen die van mails taken kunnen maken, krijgen gebruikers een vertrouwde omgeving in een nieuw jasje. De app is nu spierwit met een blauwe kleurtint en heeft minimalistische nieuwe knoppen. Het zwarte schuifmenu is iets kleurrijker, waarin de mappen in je mailbox beter corresponderen met de veegacties in je mail. Een zeer rustig en overzichtelijk geheel.

Pocket Pocket (gratis, universeel) – De offline lezen-app Pocket oogde al strak en modern, maar de dienst heeft voor iOS7 een heleboel aanpassingen gedaan. De app is bijvoorbeeld een stuk sneller, doordat de artikelen nu op de achtergrond laden. Zo staat je selectie al klaar zonder dat je de app tussentijds hoeft te openen. Deze functie moet je wel even aanzetten in de opties. Tot slot is ook het app-icoontje aangepast in lijn met iOS 7.

Evernote (gratis, universeel) – Een forse update voor notitie-app Evernote, die zo’n beetje voor elk mobiel platform en elke desktop beschikbaar is. De iPad-app heeft tal van nieuwe functies en voelt een stuk hoekiger aan. Op het beginscherm staat nu een soort dashboard met daarop je laatste notities, nieuws van de dienst zelf. Daarnaast is er een nieuwe audio-opname functie, waarmee je kunt typen terwijl je luistert. Nieuw is ook de balk waarmee je razendsnel foto’s kan maken en een herinnering kan zetten. Zo worden de notities op de achtergrond gesynchroniseerd. Alle veranderingen zijn eigenlijk te talrijk om hier op te noemen; probeer het vooral zelf uit.

Twitterrific 5 for Twitter (€2,69, universeel) – De Twitter-app voor designers, zo positioneer Twitterrific zich. En natuurlijk stond het daarom vooraan in de rij voor een speciale iOS 7-update. Qua uiterlijk sloot de applicatie al aan op Apple’s nieuwste firmware, maar nu zijn de functies er ook naar. Zo kan je de nieuwste tweets en je bladwijzer in die tweets synchroniseren als de app op de achtergrond draait en kan je interessante links meteen naar de Safari Reading List sturen.

Foto aviary Foto Bewerker door Aviary (gratis, universeel) – De populaire gratis Foto Bewerker van Aviary moet niks hebben van al dat wit in iOS 7. De universele app ziet er juist uitbundig kleurrijk uit na de laatste update. De achtergrond van de app past zicht voortaan aan aan de foto die je bewerk; een leuk effect. Zo lijkt het alsof je tegen een vervaagde versie van je eigen foto aankijkt. Daarnaast heeft de iPad-app applicatie ook een Supply Shop gekregen: een ingebouwde winkel voor extra filters, stickers en decoraties.

Newsify (gratis, universeel) – Nog een nieuwsapp die voor iOS 7 is aangepast: Newsify. De visuele veranderingen zijn maar klein, maar de applicatie biedt wel het voordeel van synchroniseren op de achtergrond. Daardoor rekent de app af met de lange tijd die hij nodig had om het laatste nieuws van je favoriete sites op te halen. Ook heb je daar niet langer de dienst Feedly voor nodig: je kan je favoriete sites ook direct in Newsify doorgeven voor het laatste nieuws.

ZiteZite (gratis, universeel) – Het was dé internetnieuwsapp met een statig uiterlijk, maar daar lijkt Zite welwillend van afgestapt te zijn voor iOS 7. Semi-transparantie vlakken en wit als hoofdkleur: slechts de groene tint herinnert aan de vorige versie van Zite. Verder zijn de lettertypes onder de loep genomen, is de app zo ingericht dat de foto’s groter uitkomen, is het menu opnieuw ontworpen en zijn secties snel te benaderen met tabs. Met vegen vanaf de zijkant ga je pagina’s terug.

WordPress (gratis, universeel) – WordPress heeft een ander idee bij iOS 7 dan de meeste vernieuwde applicaties en laat de standaard pictogrammen van lijntjes en de gangbare slanke lettertypes achterwege. Verkeerde gok of kwestie van eigen gezicht behouden? Hoe dan ook is de applicatie nu vooral blauw in bovenbalken, blauw in startscherm en blauw in app-icoontje. Dat wordt weer een homescreen herindelen.

Besproken in aparte artikelen

De allereerste grote iPad apps die voor iOS 7 an een nieuw uiterlijk en nieuwe functies werden voorzien hebben we in aparte artikelen besproken:

Dit artikel is een aangepaste versie van een eerder verschenen artikel op iPhoneclub.nl en is hier aangevuld om ook de iPad-updates onder de aandacht te krijgen.

Foto bovenaan: Kārlis Dambrāns (via Flickr CC)

Let op: de reacties onder dit artikel zijn niet bedoeld voor vragen over problemen met iOS 7. Heb je een specifiek probleem, dan is een bezoek aan ons forum wellicht een goed idee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2013, 12:52
Categorie iOS
Onderwerpen facebook, ios 7, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.