‘iOS 7 nu al op 30 procent alle iOS-apparaten geïnstalleerd’

Volgens statistieken van Mixpanel staat iOS 7 nu al op een kwart van alle iOS-apparaten geïnstalleerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ios-7-iphonesiOS 7 verscheen afgelopen avond, maar staat nu al op ongeveer 29 procent van alle iOS 7-apparaten geïnstalleerd. Dit valt af te leiden uit statistieken van Mixpanel, een bedrijf dat acties en statistieken vanuit apps bijhoudt met behulp van een speciale SDK. De iOS 7-data is afkomstig uit apps van 1.420 bedrijven die de SDK van Mixpanel hebben geïntegreerd. Ongeveer 68 procent van de app-gebruikers draait nog iOS 6, terwijl slechts een kleine 3 procent een oudere iOS-versie gebruikt.

Hoewel de statistieken van Mixpanel zich enkel baseren op een groep specifieke app-gebruikers, is deze groep groot genoeg om een idee te geven van hoeveel iOS 7 inmiddels geïnstalleerd staat. De cijfers worden live bijgewerkt: ieder uur zie je een nieuw stukje in de grafiek dat aangeeft hoeveel iOS 7-gebruikers er inmiddels zijn in de apps van Mixpanel.

Nieuwe iOS-versies worden altijd bijzonder snel gedownload door gebruikers. iOS 6 stond lange tijd volgens de cijfers van Mixpanel op 90 procent van alle iDevices geïnstalleerd. Volgens advertentienetwerk Chitika lag dit percentage zelfs op 92 procent.

Dat iOS 7 gisteravond massaal werd gedownload is wel duidelijk. Onder andere AMS-IX, een belangrijk internetknooppunt, constateerde een aardige piek nadat iOS 7 beschikbaar werd gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:21
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.