Reacties voor: Deze apps doen nu al hun voordeel met iOS 9: iMovie, Instapaper en meer

Nu iOS 9 op je iDevice staat, is het tijd om te checken of je favoriete apps het nieuwe besturingssysteem al ondersteunen. De apps in dit artikel doen allemaal hun voordeel met de nieuwe functies van iOS 9.
Lars Paymans -

Reacties: 13 reacties

  1. Ik mis scanbot die mee doet met ‘slide over’.

  2. Op een of andere manier krijg ik de spotlight search van bijv. ImdB niet voor elkaar. Ik zoek bijvoorbeeld naar “Breaking Bad” maar ik krijg niets van ImdB te zien. ImdB staat wel aangevinkt in de instellingen om te worden opgenomen in Spotlight.

    Zie ik iets over het hoofd?

  3. Die Spotlight integratie werkt bij mij ook niet, bij 1password. Misschien iets met regio instellingen?

  4. Ik zie überhaupt niks in spotlight, geen suggesties en niks van iMDB zoals Rens het aangeeft.

  5. Maken deze apps ook al gebruik van App Thinning? En hoe werkt dat nou precies? Als je op iOS 8.4.1 al apps geinstalleerd hebt die dit ondersteunen zijn deze dan automatisch compacter geworden nu ik op iOS 9 zit, of gebeurd dat pas bij een volgende update van de betreffende apps?

  6. @Joop: Bij 1Password moet je het aanzetten in de instellingen van de app.

  7. @Frank: ja, dat was het inderdaad. Dank.

  8. Slide over en Split view werken wel op mijn iPad, maar juist in de Microsoft apps schaalt het beeld niet naar de beschikbare ruimte, zoals Outlook en Agenda dat wel doen.
    Tenzij ik iets verkeerd doe, is dit onbruikbaar in Excel en Word.

  9. Als ik met spotlight gegevens uit 1password zoek, dan wordt 1password geopend zonder je aan te hoeven melden met wachtwoord of vingerafdruk! Hiermee is de beveiliging van 1password volledig om zeep! Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn! Leuk dat ze snel reageren op nieuwe ontwikkelingen, maar een beetje nadenken zou niet verkeerd zijn! Snel deze optie maar weer uitgezet!

    Edit: Ik zag dat in 1password de optie ‘vergrendelen bij verlaten’ niet aan stond. Daardoor kwam ik meteen binnen. Nu gaat het wel goed.

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Voor nog meer apps die iOS9 ondersteunen met o.a. Split view, Picture in Picture en Slide over kun je ook kijken in een mooi forumtopic op MacRumors (Engelstalig)

  12. Ben ik nu weer blij gemaakt met een dode mus? Multitasking op iPad. Maar niet op die van mij. Alleen op de Air. Wat een echte Apple marketing truc. Bah

  13. Origineel geplaatst door L23
    Maken deze apps ook al gebruik van App Thinning? En hoe werkt dat nou precies? Als je op iOS 8.4.1 al apps geinstalleerd hebt die dit ondersteunen zijn deze dan automatisch compacter geworden nu ik op iOS 9 zit, of gebeurd dat pas bij een volgende update van de betreffende apps?

    Ja. Alle apps die met Xcode 7 zijn gecompileerd (dat is nodig om iOS 9 te kunnen ondersteunen) komen er in principe in aanmerking voor. Of en hoe zeer apps daarvan profiteren, hangt van de apps zelf af en of deze gebruik maken van de standaardfuncties en best practices van Xcode. App-slicing is in ieder geval best triviaal, maar het zal waarschijnlijk nog een tijdje duren voordat we apps zien die van on-demand-resources gebruik maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.