Runkeeper werkt nu samen met de ingebouwde GPS van Apple Watch Series 2

Runkeeper werkt vanaf nu samen met de Apple Watch Series 2. Dat betekent dat de app de route kan uitstippelen, zonder dat je een iPhone op zak hoeft te hebben. Ook geeft de Apple Watch-app nu meer informatie, zoals GPS-signaal.

Apple Watch met Runkeeper.
Runkeeper werkte zijn Apple Watch-app vorig jaar al bij voor watchOS 2, waardoor je zonder je iPhone op zak een workout kon starten. Sinds die versie kon de Watch-app namelijk volop gebruikmaken van de sensoren van je Apple Watch, bijvoorbeeld om je hartslag te meten. Maar je route bijhouden, daar had je nog altijd je iPhone voor nodig. Vanaf vandaag komt daar verandering in, als je ten minste in het bezit bent van een Apple Watch Series 2. De Apple Watch-app van Runkeeper is namelijk geoptimaliseerd voor het nieuwste model, zodat je geen iPhone meer nodig hebt om je gelopen route te bekijken.

Bekijk ook

Runkeeper Apple Watch-app laat je zonder je iPhone rondrennen

Runkeeper voor de Apple Watch is aangepast voor watchOS 2. Hierdoor draait hij nu native op de Apple Watch en maakt hij gebruik van de hartslagsensor in de smartwatch.

Runkeeper en Apple Watch Series 2

De Apple Watch Series 2 is Apple’s nieuwste horloge. Het grootste verschil met het vorige model is de ingebouwde GPS, zodat de Apple Watch ook zonder gekoppelde iPhone zijn locatie op kan vragen. Apps kunnen hier volop gebruik van maken en Runkeeper werkt sinds de laatste update samen met de GPS-sensor van de Apple Watch Series 2. Dat betekent dat je zonder iPhone kunt hardlopen en toch je route bij kunt houden. Na een hardloopsessie bekijk je de route op de gekoppelde iPhone.

Apple Watch met Runkeeper. Apple Watch met Runkeeper.

Behalve de samenwerking met de ingebouwde GPS van de Apple Watch Series 2, heeft Runkeeper ook de weergave van Apple Watch-gegevens uitgebreid. In de Watch-app zie je nu ook grafieken voor doeltempo, hartslag en GPS-signaalsterkte. Vooral laatstgenoemde is handig, omdat je dan kunt zien hoe je het beste kunt lopen zonder GPS-signaal te verliezen.

https://www.iculture.nl/gids/apple-watch-series-model-kiezen/

Eerder werd Nike+ Run Club al bijgewerkt voor de Apple Watch Series 2, waardoor je zonder iPhone op zak kon hardlopen en toch een route bij kon houden. Die hardloopapp werkte vanaf die versie ook meteen samen met Apple Music.

Bekijk ook

Nike+ Run Club-app werkt nu met GPS en Apple Music

De Nike+ Run Club-app heeft een update gekregen en ondersteunt nu GPS op de nieuwste Apple Watch-modellen. Ook werkt het samen met Apple Music.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 december 2016 om 18:14
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.