Procreate iPad

Procreate voor iPad kan nu livestreamen en Photoshop PSD importeren

Procreate voor iPad kan nu Photoshop PSD-bestanden inlezen en ondersteunt het livestreamen vanuit de app, zodat anderen kunnen zien hoe jij tekent en schildert.

Procreate voor iPad (link) heeft een flinke update gekregen, die de app interessanter maakt voor mensen die Photoshop gebruiken. Met de vernieuwde app kun je nu PSD-bestanden van Photoshop importeren, maar je kunt ook livestreamen wat je aan het tekenen bent. Verder zijn er nieuwe snelkoppelingen voor het toetsenbord toegevoegd.

Procreate iPad

Procreate voor iPad vernieuwd

Procreate is een artistieke app die zowel op de iPhone als op de iPad te gebruiken is. Alleen de iPad-versie is nu bijgewerkt met nieuwe functies en er zit genoeg leuks in voor mensen die tijdens de feestdagen weer eens wat vaker willen tekenen en schilderen. Procreate stond ook in onze lijst met de beste creatieve apps voor de iPad Pro.

Procreate: PSD’s en streamen

Het importeren van Photoshop PSD’s is een handige toevoeging voor rofessionele gebruikers. Zo kun je je Photoshop-project voortzetten op de iPad. De lagen, groeperingen en andere instellingen blijven daarbij behouden.

Procreate iPad

Ook biedt Procreate je nu de mogelijkheid om dankzij gebruik van Apple’s ReplayKit nu de totstandkoming van een tekening of schilderij te streamen. Andere kunnen zien hoe jouw tekening tot stand is gekomen. We probeerden dit uit en ontdekten dat het momenteel nog maar met twee aanbieders werkt: Periscope en Mobcrush, dus geen YouTube. De video’s worden in een hoge framerate uitgezonden, waarbij het complete iPad-scherm in beeld komt. Eventueel kun je met een Bob Ross-achtige stem een toelichting geven op het creatieve proces. Het streamen van schermopnamen is vooral bedoeld voor games, maar het is ook erg geschikt voor apps zoals Procreate. Je kunt met picture-in-picture zorgen dat jouw eigen gezicht ook nog in beeld te zien is (zie afbeelding hieronder).

Procreate op de iPad

Snelle bewerkingen via toetsenbord
De makers van Procreate hebben verder ondersteuning toegevoegd voor sneltoetsen op het toetsenbord. Daarmee wordt de app nog prettiger om te gebruiken als je een extern Bluetooth-toetsenbordje gebruikt. Met een toetscombinatie kun je bewerkingen uitvoeren die normaal meerdere schermtaps of menu-opties vergen. Ook de werking van de app zelf is aangepast. Procreate voor iPad gaat nu beter om met (geneste) groepen en acties die je op meerdere lagen wilt toepassen. Je kunt op die manier meerdere lagen tegelijk verplaatsen, vastzetten of verwijderen. Ook kun je ze tegelijk aanpassen.

Wil je Procreate gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor de iPad-versie. Alleen die versie is nu bijgewerkt en biedt bovendien de meeste functies. De goedkopere iPhone-versie is wat beperkter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2016, 13:56
Categorie Apps
Onderwerp procreate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.