Deezer breidt gratis functies fors uit in iPhone-app

Deezer voor iPhone heeft veel meer functies voor gratis gebruikers. Muziek zoeken en afspelen, radiostations op thema, hitlijsten en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Deezer iPhone Flow functieIn navolging van Spotify geeft ook muziekstreamingdienst Deezer zijn gratis gebruikers meer functies. De nieuwste update naar versie 4.8.2 van Deezer op de iPhone introduceert nieuwe mogelijkheden die voor alle gebruikers beschikbaar zijn. De meest in het oog springende functie is Flow. Dat is een persoonlijk radiostation met muziek die is afgestemd op je favoriete nummers en je luistergedrag.

Je vindt Flow bovenaan de Hear this-pagina, de pagina waarop je de app binnenkomt. Daarnaast is de pagina ‘Radio’s’ nu ingedeeld in nieuwe themaradiostations, in Nederland bijvoorbeeld opgehangen aan aankomende muziekfestivals. Radiostations op basis van je favoriete artiesten zijn ook nog beschikbaar. Maar het zijn niet alleen radiozenders die je erbij hebt gekregen als onbetalend gebruiker. Op de nieuwe pagina Ontdekken beluister je nummers en platen die net op Deezer staan en zijn geselecteerd door de redactie. Die kan je zonder limieten luisteren.

Deezer favoriete tracks iPhoneDe Charts-pagina in Deezer 4.8.2 is behoorlijk herzien. Je speelt de hitlijsten nu af op liedjes, albums, artiesten en ook afspeellijsten. Onder het laatste tabblad zie je dat de playlists op genre zijn ingedeeld, zodat je bijvoorbeeld alle hippe dancenummers hoort of een Nederlandstalige playlist opzet. De afspeellijsten die je hebt opgeslagen in Deezer, kan je nu eveneens in ‘radiostijl’ beluisteren. Ofwel: zonder onderbrekingen op willekeurige volgorde, waarbij de app ook het eerste nummer dat je hoort, voor je bepaalt.

Wat Deezer niet bij naam noemt in de update-omschrijving van de App Store, is dat je zonder te betalen ook op nummers, artiesten en albums kan zoeken en de gevonden muziek probleemloos kan afspelen. Een betaald abonnement wordt nu een Premium Plus-abonnement genoemd. Voor 9,99 euro per maand kan je muziek offline opslaan, beluisteren met een mobiele verbinding, hoor je geen reclame en heb je een hogere geluidskwaliteit. Deezer laat zich in ieder geval niet langer de les lezen door Spotify als het aankomt op gratis opties.

Downloaden: Deezer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:28
Categorie Apps
Onderwerpen deezer, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.