Zo kan iOS op de iWatch eruitzien (concept)

Een nieuw concept van Edgar Rios laat een iWatch gemaakt door Burberry zien. Het iWatch-concept legt de aandacht op de iOS-inteface.

iWatch Burberry Edgar RiosOntwerpers hebben in meerdere concepten al laten zien hoe de iWatch er uit kan komen te zien. Daarbij wordt vaak gespeeld met mogelijke horlogevormen en andere aspecten, maar één ding kwam tot nu toe vrij weinig aan bod: het ontwerp van iOS op de iWatch. Grafisch vormgever Edgar Rios is daarmee in een uitgebreid concept aan de slag gegaan. De afbeeldingen geven daarmee een realistisch idee van hoe we het iWatch-scherm straks gaan bekijken en bedienen. De iWatch ontworpen door Rios zou afkomstig zijn van Burberry, het bedrijf waar de nieuwe Apple-topvrouw Angela Ahrendts nu nog werkzaam is.

Uiteraard hebben we in een aantal afbeeldingen al gezien wat andere ontwerpers op het oog hebben, maar vaak zijn dit een paar horlogeshots om het hardwareconcept vorm te geven. Eén ander concept wist ook de aandacht extra te leggen op de interface, maar deed dit in een opmerkelijke iWatch in de vorm van een sportarmband. De afbeeldingen van Rios gebruiken een realistisch horlogescherm en laten meerdere iWatch-apps zien.

iWatch concept Edgar Rios 1

iWatch concept Edgar Rios 2

iWatch concept Edgar Rios 4

iWatch concept Egar Rios 3

Zoals we al zeiden: dit zijn conceptafbeeldingen. Rios is niet werkzaam bij Apple en baseert zich enkel op de geruchten die we tot nu toe gehoord hebben. Het is daarom nog de vraag of Apple dit ontwerp zal gebruiken. Dat haalt niet weg dat de afbeeldingen ons een realistische mockup laten zien. De geruchten wijzen er op dat Apple de iWatch ergens in september wil aankondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 15:02
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.