BASE en Mobile Vikings laten iPhone-gebruikers vanaf 2 mei toe op 4G-netwerk

BASE en Mobile Vikings laten iPhone-gebruikers vanaf 2 mei toe op het 4G-netwerk. Het werkt ook voor iPhone 5.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

dekking 4g base kaartjeBelgische iPhone-gebruikers met een abonnement van BASE kunnen vanaf 2 mei op het 4G-netwerk van de provider. Dat heeft de Belgische provider zojuist bekendgemaakt. Het geldt ook voor mensen die via andere aanbieders gebruik maken van het BASE-netwerk, zoals Mobile Vikings. Eigenlijk gaf BASE al sinds 21 februari alle klanten toegang tot het 4G-netwerk zonder daarvoor extra kosten te rekenen. Maar er was een probleem: BASE klaagde dat Apple het netwerk niet wilde goedkeuren voor iPhones.

De Belgische overheid moest eraan te pas komen om te bepalen dat alle geschikte toestellen toegang moeten krijgen tot de Belgische 4g-netwerken, ongeacht wat de toestelfabrikant daarvan vindt. De enige eis is dat je toestel technisch geschikt is. BASE maakt gebruik van de 1800MHz-frequentie en dat betekent dat de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c geschikt zijn.

BASE begon in oktober 2013 met de uitrol van het 4G-netwerk in België en concentreerde zich aanvankelijk op Aalst, Antwerpen, Beveren, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Namen.

BASE en Belgacom rekenen in België geen extra kosten voor het gebruik van 4G, al ben je natuurlijk wel sneller door je bundel heen. Mobistar en Telenet zijn ook van plan geen extra kosten te rekenen.

Update: Proximus kan op korte termijn nog steeds geen 4G-aanbieden aan iPhone-gebruikers. Het bedrijf zegt dat het nog steeds geen partnerovereenkomst heeft gesloten met Apple en dat ze geen reactie krijgen op brieven en uitnodigingen. Opvallend is dat de LTE-pagina van Apple de indruk wekt dat 4G voor iPhone-gebruikers alleen beschikbaar is voor Mobistar- en Telenet-klanten, zowel voor de iPhone 5 als voor de iPhone 5s en 5c.

Het kaartje bovenaan dit artikel is in een grotere variant te zien op deze dekkingswebsite.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 7:27
Categorie Providers
Onderwerpen base, mobile vikings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.