iPhone 6 audio-aansluiting

Zo radicaal is het verdwijnen van de headphone jack misschien niet

Ja, naar alle waarschijnlijkheid verdwijnt de koptelefoonaansluiting op de iPhone 7. Maar zo radicaal blijkt dat niet te zijn. De meeste poorten op Apple-producten overleven het namelijk vaak niet langer dan vijftien jaar.

De geruchten rondom het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 hebben flink wat stof doen opwaaien. Maar wat weinig mensen zich realiseren, is dat deze keuze eigenlijk helemaal niet zo vreemd is. In ieder geval niet voor Apple.

iPhone 6 audio-aansluiting

Apple ondersteunt poorten maar vijftien jaar

The Verge heeft namelijk een infographic gemaakt waarin je ziet dat Apple eigenlijk geen enkele aansluiting langer dan vijftien jaar ondersteunt. Behalve de koptelefoonaansluiting dan, die ondersteunen ze al ongeveer 32 jaar. En als je er zo naar kijkt, wordt het hoog tijd voor een upgrade.

Apple aansluiting ondersteuningen

Zelfs de floppy werd maar vijftien jaar ondersteund, terwijl het een dramatische verandering leek toen deze verdween. De traditionele USB-poort houdt het al achttien jaar vol, maar verdwijnt niet echt, aangezien we nu een USB-C-aansluiting krijgen.

Van VGA naar Thunderbolt 2 op één poort
De infographic klopt overigens niet precies, want het is volgens The Verge vrij lastig om de specifieke data te vinden wanneer sommige poorten verdwenen. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning voor VGA in de originele plastic MacBooks, dat waren mini VGA-poorten. Vervolgens ging Apple naar mini DVI-poorten, daarna de mini DisplayPort, om uiteindelijk bij de Thunderbolt en Thunderbolt 2 uit te komen (die dezelfde poort gebruiken als de mini DisplayPort). De poort is er dus nog altijd, maar over de jaren hebben we er behoorlijk wat verschillende standaarden op aangesloten.

En nu is het dus de tijd voor de koptelefoonaansluiting, als we de geruchten moeten geloven. Met 32 jaar is deze aansluiting voor Apple-standaarden immers antiek. Maar wat we er voor terug krijgen, dat blijft afwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2016, 18:30
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, koptelefoon

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.