Cydia Store: meer screenshots en concurrenten (jailbreak)

De Cydia Store staat op het punt om te worden gelanceerd. Aanvankelijk zal het aanbod niet groot zijn en betalen met PayPal volgt ook pas later.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Cydia Store De Cydia Store staat op het punt om te worden gelanceerd. Wat we nog niet hebben laten zien, zijn screenshots van betaalde artikelen. Of beter gezegd: één betaald artikel, want het ziet ernaar uit dat bij de lancering alleen Jay’s programma Cyntact in de winkel ligt. Later worden andere applicaties toegevoegd. Cyntact zorgt ervoor dat in je contactenlijst ook de
foto’s verschijnen naast de namen van je contacten. Hieronder kun je twee andere screenshots zien, die de respons laten zien op een review. Deze feature is nog niet perfect, maar wordt waarschijnlijk in de loop van de dag verder uitgerold.
Voor het betalen van software zijn er twee mogelijkheden: aanvankelijk wordt alleen Amazon Payments ondersteund. Vanaf volgende week is het ook mogelijk om met PayPal te betalen.


Beoordelingen Cydia Store.Het is trouwens interessant om te zien hoe het nieuws van de Cydia Store aan het grote publiek wordt uitgelegd. De rechtse nieuwszender Fox weet er wel wat op: “Rogue Web Sites Sell Unauthorized iPhone Apps Online” staat als kop boven een artikel. Dat zal de schrik er bij het publiek goed injagen! Verderop in het verhaal wordt gesproken over ‘renegate stores’ die overal opduiken om ongeautoriseerde software te verkopen. Dat, in combinatie met de term ‘rogue’ klinkt alsof je er als gewone gebruiker maar beter vandaan kunt blijven.

Het artikel vervolgt verder, dat de ontwikkelaar van een aantal populaire iPhone-applicaties de Cydia Store gaat openen, waar in potentie honderden applicaties verkocht kunnen worden die niet via Apple’s officiële winkel verkrijgbaar zijn.

Beoordeling Cydia Store.Maar er is meer: een ander bedrijf is van plan om Rock Your Phone te openen, waarvoor geen jailbreak nodig is. Waarschijnlijk wordt het gewoon een variant op App Sniper, waarbij je vanuit de applicatie wordt doorgestuurd naar de App Store en er dus niet echt sprake is van een winkel. Een derde bedrijf is van plan een iPhone-winkel te openen, gespecialiseerd in adult games. Het artikel van Fox News blijkt trouwens letterlijk afkomstig van The Wall Street Journal.

Het wachten is nu op Saurik. Hij kondigde aan dat hij vrijdagavond laat de Cydia Store zou lanceren (het is inmiddels na middernacht Pacific Time), maar op zijn Twitter-pagina heeft hij nog niets aangekondigd.

Screenshots en achtergrondinformatie voor dit artikel werden geleverd door Sjoerd.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de offici├źle App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.