(Exclusief) Cydia Store met vertraging eindelijk online

De Cydia Store voor de iPhone is nu eindelijk online. In dit stappenplan leggen we uit hoe een aankoop werkt en hoe je kunt inloggen en betalen.
Sjoerd - · Laatst bijgewerkt:

CyntactMet een beetje vertraging is het dan nu toch zover: de Cydia Store is online! Voorlopig nog slechts met een enkel programmaatje, Cyntact. De functies voor reviews en commentaar zullen naar verwachting morgen worden ingeschakeld. Daarvoor is geen nieuwe update nodig van Cydia, aangezien dat via het netwerk verloopt en dus alleen hoeft te worden ingeschakeld op de server. Hieronder een overzicht van de stappen tijdens de allereerste aankoop via de Cydia Store, gemaakt tijdens het testen.

Ten eerste dien je je iPhone of iPod Touch (per apparaat) eenmalig te autoriseren door deze te koppelen aan het Facebook-account waarmee je ook commentaar geeft. Waarschijnlijk kan dit vanaf volgende week ook met Google/OpenID. [EDIT: het werkt al vanaf de lancering; één van de redenen voor de vertraging.] Ik had dat echter al gedaan voordat ik de onderstaande procedure doorliep, waardoor ik helaas ben vergeten om ook van deze stap een screenshot te maken.

De commerciële packages kun je in één oogopslag herkennen aan de blauwe kleur:

Cydia Store - Changes - Cyntact

Bij de details kun je dan de prijs zien. Vervolgens druk je op “Purchase Package” om een aankoop te doen:

Cydia Store - Details

Daarna kom je op het autorisatiescherm, waar je kunt zien hoeveel geld er op je rekening staat om aankopen mee te doen. Je kunt de rekening aanvullen met precies het bedrag dat nodig is voor de aankoop, maar je kunt ook wat meer op je rekening zetten, zodat je een tegoed hebt voor volgende aankopen:

Cydia Store - Authorize
(NB: de spelfout ‘dratically’ is ondertussen gecorrigeerd)

Vervolgens kom je bij de inlogpagina van Amazon (zolang de ondersteuning voor PayPal nog niet is geïmplementeerd kun je alleen via Amazon betalen; PayPal volgt naar verwachting ergens in de komende week). Hier vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je kunt hier ook meteen een account aanmaken als je die nog niet hebt door ‘I am a new user’ aan te vinken:

Cydia Store - Amazon - Sign In

Als je dit hebt ingevuld wordt een overzicht getoond van de prijs en betalingsgegevens. Hier bevestig je definitief de transactie door op ‘Confirm’ te drukken:

Cydia Store - Amazon - Payment Authorization

En als alles goed is gegaan krijg je vervolgens te zien dat de aankoop succesvol is afgehandeld:

Cydia Store - Payment Status - Success

Als je daarna weer terugkeert op de pagina met details, dan kun je zien dat je het pakket officiëel in je bezit hebt:

Cydia Store - Details - Package Officially Purchased

Voor Cyntact geldt bovendien een zeer royaal licentiebeleid: als je Cyntact hebt gekocht, dan kun je het op zoveel iPhones/iPods installeren als je wilt. Ook kun je verschillende accounts aan een toestel koppelen. Dat is echter zeker geen algemene regel die voor alle pakketten in de Cydia Store zal gaan gelden. De omvang van de licenties kan dus variëren per pakket en/of verkoper en het hangt vooral af van de wensen van verkopers met welke specifieke modellen en voorzieningen Saurik op de proppen zal gaan komen. Dat belooft dus nog wat! Zodra je in Cydia de melding krijgt dat er een essential update is kun je de nieuwste versie binnenhalen. Dit gaat dus gewoon vanuit Cydia zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:32
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.