LetsAppLearn

Nederlanders geven cursus Spaans via WhatsApp

Het Nederlandse Let'sApp&Learn geeft een cursus Spaans via WhatsApp. 's Avonds word je in een groepschat begeleid door een docent.

LetsAppLearnHet Nederlandse LetsApp&Learn wil taalcursussen gaan aanbieden op de iPhone. Dat doen ze echter niet via een eigen app: je kunt de cursussen volgen vanuit WhatsApp. Op het moment biedt LetsApp&Learn alleen een cursus Spaans aan.

Je kunt je voor LetsApp&Learn aanmelden op de website. Je geeft je contacinformatie voor WhatsApp door, waarna je op WhatsApp in een speciale groepschat wordt geplaatst. Tijdens de cursus krijg je aan het begin van de dag een video met daarin de lesstof. Aan het einde van de dag wordt deze lesstof behandeld in de chat onder begeleiding van een docent. Je kunt in deze chat ook oefenen samen met je andere cursisten.

LetsApp&Learn is handig als je graag persoonlijke begeleiding wil, maar je zit bij de cursus wel vast aan een bepaald schema. Je moet immers iedere avond komen opdagen om de les van je docent te volgen. Dat terwijl apps zoals Duolingo op ieder gewenst moment gebruikt kunnen worden. Je betaalt voor de taalcursus 39 euro.

WhatsApp lijkt een steeds populairder kanaal voor alternatieve diensten. De BBC gebruikt WhatsApp bijvoorbeeld om nieuws over Ebola te delen met lezers. Het Nederlandse NRC Q deelt op zijn beurt ook nieuws vanuit de chatapp. Het doet een allemaal een beetje denken aan de vele sms-diensten, die sinds de komst van de smartphone voor een groot deel zijn verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2014, 18:02
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.