sunrise-calendar-widget-iphone

Sunrise Calendar krijgt iOS 8-widget

Sunrise Calendar heeft een widget voor het Berichtencentrum gekregen. Hiermee zie je snel alle afspraken van vandaag.

Agenda-app Sunrise Calendar heeft in zijn 3.0-update een widget voor het Berichtencentrum gekregen. Daarmee neemt de app het op tegen concurrenten zoals Fantastical 2 en Calendars 5, die eerder van widgets werden voorzien. Sunrise Calendar toont in het Berichtencentrum aankomende afspraken, die je met een enkele tap kunt afvinken. De app heeft met de update ook ondersteuning gekregen voor taken in Google en evenementen op Eventbrite.

sunrise-calendar-widget-iphoneDe widget van Sunrise Calendar toont je een lijst van alle agendapunten van de dag. Deze lijst is opgebroken in twee categorieën: afspraken op bepaalde tijdstippen en agendapunten die de hele dag plaatsvinden. De plusknop bovenin de widget stuurt je naar de Sunrise-app, waar je meteen een nieuwe afspraak kunt toevoegen.

Qua getoonde informatie is de widget van Sunrise Calendar net wat minder uitgebreid dan die van Fantastical. Bij Fantastical heb je toegang tot een volledige kalendar, waar je doorheen kunt navigeren om afspraken op bepaalde dagen te zien. Sunrise Calendar biedt je informatie over de huidige dag in een simpele lijst. Wil je meer informatie zien? Dan moet je de Sunrise-app openen. Voordeel van de widget is echter dat een tap op een afspraak je altijd naar Sunrise stuurt. Hoewel andere Agenda-widgets je via omwegen de afspraken in Sunrise lieten zien, kon je met een tap niet snel de app openen.

Met Eventbrite en Google Tasks is de lijst van door Sunrise Calendar ondersteunde diensten weer een beetje langer. Slack biedt al langer integratie voor bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en andere online diensten, zodat je meer informatie over je afspraken kunt zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2014, 19:24
Categorie Apps
Onderwerp sunrise

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.