applewatch-calc

Consumenten afwachtend over Apple Watch

Consumenten zijn afwachtend over de Apple Watch. Slechts 7 procent denkt meteen een Apple Watch te gaan kopen, blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

applewatch-calcZoals bij veel nieuwe Apple-producten zal ook bij de Apple Watch de consument eerst afwachtend zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Piper Jaffray onnder duizend Amerikanen. Vlak na de aankondiging van de Apple Watch was 8 procent van het consumentenpanel nog van plan om het horloge te gaan kopen. Nu is dat gedaald naar 7 procent. Het gaat daarbij om consumenten die al een iPhone bezitten – een noodzakelijke voorwaarde om de Apple Watch te kunnen gebruiken. De cijfers maken duidelijk dat de consument wat sceptischer is geworden.

Ook wachten de consumenten op meer details, om duidelijk te krijgen in welke gebruikssituaties de Apple Watch van pas komt. Apple-analist Gene Munster verwacht dat de vraag wel zal toenemen in aanloop naar de lancering. De komende maanden zal Apple meer informatie vrijgeven en wordt het duidelijk welke apps van derden beschikbaar komen. Aan de naamsbekendheid zal het in ieder geval niet liggen: in Nederland is de Apple Watch nu al de bekendste smartwatch, ook al is ‘ie nog niet eens in de winkel verschenen.

Lees ook: Dossier Apple Watch

’10 miljoen stuks in eerste jaar’

Munster verwacht de Apple Watch in het tweede kwartaal van 2015 en denkt dat er 10 miljoen stuks worden verkocht in het eerste jaar. Als de release opschuift naar juni zal dat aantal iets lager liggen: rond de 8 miljoen stuks. Dat schrijft Munster in een notitie aan beleggers, waarin hij ook zegt: “We geloven nog steeds dat de Apple Watch een belangrijk product voor Apple kan zijn, maar verwachten in het eerste jaar bescheiden verkopen.” Uitgaande van 10 miljoen stuks voor een gemiddelde verkoopprijs van 500 dollar, zou dat goed zijn voor 2 procent van Apple’s jaaromzet.

Details die nog niet zijn vrijgegeven, zijn onder andere de prijs voor de verschillende modellen. Alleen de vanafprijs van 350 dollar is bekend. De duurdere Apple Watch Edition zou 1.200 dollar kunnen gaan kosten, al waren er ook geruchten over en prijs van vijfduizend dollar. Munster dankt dat de marge op de Apple Watch rond de 50 tot 60 procent zal liggen, vooral bij het duurste model. Bij het sportmodel zal de marge eerder in de richting van 30 tot 40 procent liggen.

Verder lezen: 10 dingen die je over de Apple Watch moet weten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2014, 10:53
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.