telegraaf avondeditie

Telegraaf start met avondkrant Telegraaf Avond op iPad

De Telegraaf gaat via de iPad-app een digitale avondkrant aanbieden, met een selectie van artikelen die in de papieren krant gaan verschijnen.

telegraaf avondeditieDe Telegraaf was altijd dé ochtendkrant van Nederland. Maar vanaf vandaag komt daar verandering in: de nieuwste editie is iedere werkdag al vanaf 21:00 uur te lezen in de Telegraaf-app op de iPad. Het idee erachter is dat De Telegraaf zich wil bewegen van krant naar nieuwsmerk dat 24 uur per dag relevant wil zijn voor de lezers. En misschien speelt daarbij ook de concurrentie van NU.nl mee. Daar wordt in de iPhone- en iPad-app elke avond ‘De Dag van NU’ klaargezet, met al het belangrijke nieuws.

Bij De Telegraaf is de insteek wel iets anders: geen opsomming van de hoogtepunten, maar een selectie van artikelen uit de krant van de volgende dag. Jan-Kees Emmer, adjunct hoofdredacteur van De Telegraaf:

We proeven de behoefte bij veel van onze lezers om in de avonduren artikelen te lezen op de tablet. De avondeditie biedt hen voortaan de mogelijkheid om alvast een selectie artikelen uit de krant van de volgende dag te lezen. Gebracht op een moment dat onze lezers vaak meer tijd hebben dan in de soms hectische ochtenduren. In feite kunnen de lezers een voorschotje nemen op de dag die komen gaat.

Bij concurrent De Volkskrant pakken ze het iets anders aan: zij hebben een aparte app Volkskrant Select, waar je vanaf 22:00 uur ‘s avonds een selectie van tien artikelen uit de krant van morgen kunt lezen. Bij De Telegraaf kun je al vanaf 21:00 uur terecht voor Telegraaf Avond. Er is extra aandacht voor opinie, columns en reportages uit de krant. In het videobulletin Telegraaf Vandaag kijk je terug op de afgelopen dag. Er is ook een speciale avondeditie van de Financiële Telegraaf, onder de naam DFT Avond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2014, 10:23
Categorie Apps
Onderwerp telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.