revert io

Revert.io maakt backup van Evernote, Tumblr, Dropbox en meer

Revert.io is een backupdienst voor allerlei apps en online diensten, zoals Evernote, Tumblr en Dropbox. Backupify is een (iets zakelijker) alternatief.

revert ioHoe meer we via apps werken, hoe meer data er via clouddiensten wordt opgeslagen. We maken steeds minder een lokale backup op de harde schijf van de computer thuis, maar vertrouwen erop dat diensten als Evernote, Tumblr en Dropbox alles wat je online doet, veilig bewaren. Maar ook bij clouddiensten kan wel eens iets misgaan: de systemen kunnen worden gehackt en de backups die ze beloven te maken zijn misschien niet toegankelijk op het moment dat het erop aan komt. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kan gebruik maken van externe backup-diensten die een extra reservekopie maken van je bestanden. Naast Backupify is er nu ook Revert.io.

Met een gratis account van Revert.io kun je een backup maken van Evernote, Mailchimp, Tumblr en ConstantContact. De backup blijft 30 dagen bewaard. Voor veel mensen zal dat voldoende zijn. Als er iets misgaat met je online data, kom je daar binnen die 30 dagen echt wel achter. Wil je ook Dropbox, Highrise en Pipeline toevoegen aan de backup, dan moet je gaan betalen: $10 per maand. De backup blijft bij zo’n betaald account 1 jaar bestaan. In 2015 komen er nog veel meer diensten bij, zoals Google Drive en Campaign Monitor. Ook komen er dan accounts met meerdere gebruikers, onbeperkte versiehistorie en backupruimte tot wel 1 terabyte.

revert zoeken

Alternatief: Backupify

Revert.io maakt alle backups automatisch, zodat je er geen omkijken naar hebt. Concurrent Backupify legt net wat andere accenten en is iets meer gericht op zakelijke diensten. Backupify maakt een automatische backup van WordPress, Facebook, Gmail en Flickr. Maar ook Google Apps, Salesforce, Box en SmartSheet. Wil je bijvoorbeeld backups van Google Apps, dan betaal je $3 per maand per gebruiker. Wil je een backup voor Facebook Business Pages en zakelijke Twitter-accounts, dat kost dat $99 per maand. Die hoge prijs wordt enigszins goedgemaakt door de voorzieningen die Backupify biedt, zoals encryptie van data en uitgebreidere versiehistorie. Maar tweestapsverificatie bieden ze nog niet, dus als je extreem privacygevoelige informatie wilt backuppen, dan kun je dat beter versleuteld op een lokale harddisk doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2014, 17:02
Categorie Diensten
Onderwerp backup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.