Concurrentie voor Google Maps: Microsoft Live Maps

Microsoft heeft Live Maps - ook bekend als Virtual Maps - geschikt gemaakt voor Safari. Ook de iPhone wordt daarbij ondersteund.

iPhone Live MapsMicrosoft heeft een update voor Live Maps uitgebracht, die ervoor zorgt dat de online kaartdienst ook in Safari te bekijken is. En dan hebben we het niet alleen over de desktopversie van Safari, maar ook de mobiele variant die op de iPhone draait. Op de iPhone is standaard al Google Maps aanwezig, maar het voordeel van Live Maps (ook wel Virtual Maps genoemd) is dat je gebouwen in 3D vogelvluchtweergave kunt bekijken. Dat geeft een realistischer indruk dan de recht van boven genomen satellietfoto die Google Maps laat zien.

Door de vogelvluchtweergave kun je gebouwen gemakkelijker herkennen. Op kaarten van de VS heb je de grootste kans om vogelvluchtbeelden aan te treffen, maar Microsoft heeft op deze manier bijvoorbeeld al wel het Atomium en de Eiffeltoren in beeld gebracht. Volgens Dave Stewart van het Virtual Earth-ontwikkelteam zullen we nog tot de nieuwe iPhone-firmware moeten wachten om op de map te kunnen inzoomen en te pannen (zijwaarts bewegen). Het installeerbare programma Virtual Earth is op dit moment alleen op Windows-pc’s te gebruiken.

Via: Virtual Earth Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2008, 11:23
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, google, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.