Kort iPhone-nieuws: Mobiele operators bezig met 3G, iPhone-haat en liefde, iPhone-verzekering onzinnig of niet?

Orange

iPhoneDe geruchtenmachine draait weer overuren! Orange zou bezig zijn met het testen van een 3G-variant van de iPhone en de netwerken van AT&T en O2 worden met spoed aangepast voor 3G, zodat de operators klaar zijn als de nieuwe iPhone wordt gelanceerd. PC Magazine organiseerde een battle tussen een iPhone-liefhebber en een iPhone-hater, waarbij de laatste zich waarschijnlijk toch wel laat verleiden tot de aankoop van een iPhone. En een aanbieder van iPhone-verzekeringen is geschokt dat ze nog steeds monopolist zijn.

Orange test de 3G iPhone?

Rond 1 april waren er een aantal grappenmakers die beweerden dat ze een testexemplaar van de 3G iPhone hadden ontvangen. Onzin natuurlijk, maar volgens onbevestigde berichten is de Franse iPhone-operator Orange op dit moment wel bezig met het testen van de 3G iPhone. De geheime bron van de Franse website Generation MP3 beweert ook dat de toekomstige iPhone beschikt over GPS. Waar hebben we dat eerder gehoord?

AT&T en O2 bereiden zich voor op 3G

Volgens Electronista is AT&T bezig om het 3G-netwerk uit te breiden en de website wekt daarbij de indruk dat er een direct verband is met de lancering van een nieuwe iPhone. De bron blijkt echter niet zo betrouwbaar: het blijkt een luisteraar te zijn, die inbelde op de podcast van CNET. Deze beweert dat het 3G-netwerk in mei klaar meot zijn voor de iPhone en dat het toestel in dezelfde tijdsperiode wordt gelanceerd. Dat is in tegenspraak met schattingen van analisten, die verwachten dat de iPhone in juni komt. Een andere website bron weet te melden dat O2 in Engeland ook bezig is om $1 miljard in een 3G-netwerk te pompen, om klaar te zijn voor de iPhone-lancering in juni. Maar deze website weet ook al zeker dat er een 32GB iPhone met zwarte behuizing komt, dus dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid.

Haat- en liefdeverhouding met de iPhone

Nu de iPhone bijna tien maanden op de markt is, is het volgens PC Magazine tijd om de balans op te maken. Ze hebben daarom iPhone-liefhebber Joel Santo Domingo (desktop-pc analist) en iPhone-hater Wendy Sheehan Donnell (redacteur van het consumentenelectronica-team) tegenover elkaar gezet om de voor- en nadelen van de iphone op te sommen.

iPhone BrainwashingWendy heeft een lange lijst klachten: de spraakkwaliteit is niet goed, het toetsenbord is moeilijk in gebruik en de headset-aansluiting is slecht. Toch zegt ze aan het eind van haar betoog: “I’ll probably just wait for the next iPhone”. Het complete artikel vind je hier.

iPhone-verzekering: zin of onzin?

SquareTrade is geschokt dat er nog steeds geen iPhone-verzekering beschikbaar is. Zelfs AppleCare bood vanaf de eerste verkoopdag van de iPhone geen AppleCare aan. Zijn ze nou helemaal gek geworden?!? Nu is het feit dat Apple Care nog niet beschikbaar was, helemaal niet zo schokkend. Dat is namelijk verlengde garantie, waar je pas iets aan hebt nadat de officiële garantie van 1 jaar is afgelopen. Verder kun je erover discussiëren of een telefoonverzekering wel zo zinvol is: sommige mensen zijn gewoon zuinig op hun dure spullen en hebben zo’n verzekering helemaal niet nodig. Anderen houden van zekerheid of laten hun spullen makkelijk slingeren of vallen. Natuurlijk biedt SquareTrade zelf wel een iPhone-verzekering aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2008, 22:48
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, liefde, orange, uk, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.