Candy Crush Saga-advertenties sturen je steeds vaker ongevraagd naar App Store

Steeds meer websites tonen advertenties die iOS-gebruikers ongevraagd naar de App Store sturen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Candy Crush Saga nieuwe update iPhone iPadEen groeiend aantal websites en apps stuurt gebruikers rechtstreeks naar de App Store als er een advertentie voor een bepaalde app of game wordt gebruikt. Dit schrijft TechCrunch op basis van meerdere bevindingen. De App Store-opstartende advertenties zouden inmiddels al wekenlang worden gebruikt op meerdere prominente websites en verwijzen onder andere naar Candy Crush Saga en Clash of Clans.


De doorverwijzende reclames zijn al langer een probleem – in maart 2013 werden ze bijvoorbeeld gespot door bezoekers van gamesite IGN. TechCrunch spreekt nu over een steeds groter wordend probleem op steeds meer en steeds algemenere websites.

Advertenties op websites als Imgur, AP, NBC, eBay, TwitPic, SomethingAwful en Cheezburger zouden gebruikers ongevraagd naar de App Store sturen. Volgens iPhone-ticker verwjzen Duitse websites via reclamebanners op soortgelijke wijze naar de iOS-app TV-Deutschland. iCulture-lezer @Krisvv heeft ook last van de doorverwijsreclame op Clint.be.

Candy Crush-ontwikkelaar King heeft aan iPhone-ticker laten weten te kijken naar de doorstuuradvertenties. Het zou echter niet een reclamemethode zijn die ze bewust hanteren:

Wij zijn in geen geval voorstander van deze praktijken en vragen de verantwoordelijke medewerkers om dergelijke acties actief te traceren en te stoppen.

Niet alleen iOS heeft last van de reclamebanners: ook op Android zouden websitebezoekers ongevraagd worden doorgestuurd naar Google Play. Websites met de reclamebanners lijken niet altijd even goed bewust van het probleem. Imgur zou bijvoorbeeld nog niet weten welke advertentiepartner de App Store-reclames precies laat zien.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.