Path is sneller en zet berichten door naar WordPress

Het sociale netwerk Path op iPhone en iPad werkt sneller en kan berichten nu delen naar blogplatform WordPress.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Path iPhone 2014 icon 2Het begon in 2011 als een compact sociaal netwerk voor maximaal vijftig hechte vrienden, maar inmiddels mag je berichten vanaf Path met de hele buitenwereld delen. In de nieuwste update van de universele applicatie kunnen berichten gedeeld worden op WordPress. Dat is een opmerkelijke zet als je kijkt naar het karakter van het blogplatform. Eerder kon je vanaf Path al delen naar blogplatform Tumblr, maar dat is een platform bij uitstek waar snelle foto’s, quotes en andere korte berichten worden gedeeld.

Blogs die met WordPress worden aangemaakt, hebben vaak de insteek om langere teksten over het voetlicht te brengen – en dat soort berichten lijkt ver van Path te staan.

De ondersteuning van WordPress geldt alleen voor .com-accounts van de dienst, en niet voor zelf opgezette websites aan de hand van de WordPress.org-variant waarbij WordPress puur de techniek faciliteert. Je vindt de deeloptie naast de knoppen om te delen op Facebook, Twitter, Foursquare en dus Tumblr. Path is in versie 3.3 daarnaast vooral sneller geworden: scrollen gaat nu bijzonder soepel en ook het laden van afbeeldingen gaat vlot. Wel krijgen we de indruk dat afbeeldingen minder scherp worden getoond.

Path delen naar WordPress update Path timeline iPhone

Path is niet vreemd van ommezwaaien in het concept zo nu en dan. Aanvankelijk was het een netwerk voor je 50 meest hechte vrienden. Later werd het aantal opgeschroefd naar 150 gebruikers en in maart vorig jaar leefde Path even op door ook privéchat à la WhatsApp aan te bieden. De app drong toen zelfs door tot de top 10 in de App Store in Nederland, een positie waar de app inmiddels al lange tijd niet meer van in de buurt kwam.

Downloaden: Path (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:01
Onderwerpen path talk, sociale media, wordpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.