Netatmo June: stijlvolle uv-armband vertelt wanneer je moet insmeren

Netatmo June is een stijlvolle armband die draadloos met je iPhone-verbindt, en met een uv-sensor vertelt wanneer je weer moet insmeren.

JuneNetatmo’s nieuwe June-armband heeft een uv-sensor verborgen in een nepjuweel, die je draadloos kunt verbinden met je iPhone. Een bijbehorende app toont de huidige kracht van de zon en vertelt wanneer het verstandig is om zonnebrand op te smeren of een hoed en zonnebril te dragen. De June is niet de eerste uv-sensor voor de iPhone, maar is een stuk draagbaarder en stijlvoller dan bestaande alternatieven.

June armband appDe June is ontworpen door Camille Toupet, die eerder al werkte meewerkte aan producten voor Louis Vuitton. Het juweel kan ook worden gedragen als broche, zodat je de lederen armband niet hoeft te gebruiken. Nadeel is wel dat de June alleen via de iPhone-app kan communiceren: het apparaatje heeft geen ingebouwd LED-lampje of een scherm om informatie op te lezen.

De June wordt binnenkort verkocht voor 99 dollar in de kleuren goud, platinum en gun metal. Vrij prijzig voor een armband met één specifieke functie, vooral als je bedenkt dat de eerder besproken UVindeSir slechts 29 dollar zou gaan kosten. Netatmo lijkt met de prijs meer in de buurt te zitten van iPhone-armbanden met andere functies, zoals activiteitentrackers Jawbone Up en Fitbit Flex.

Netatmo is een bekende speler op de iOS-accessoiremarkt: het bedrijf verkoopt al langer een weerstation dat op vergelijkbare wijze met een iOS-app verbindt. Dit station bespraken we afgelopen jaar in een uitgebreide review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2014, 12:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, netatmo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.