Banken kiezen Apple Pay Nederland.

bunq, Monese, N26 en Revolut nu in Nederland geschikt voor Apple Pay

Er zijn vanaf vandaag meer banken die in Nederland Apple Pay ondersteunen. Het gaat om de fintech banken bunq, Monese, N26 en Revolut die nu in Nederland te gebruiken zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen juni ging ING van start met Apple Pay en was lange tijd de enige bank. Die exclusiviteit lijkt nu voorbij te zijn, want naast ING zijn nu ook bunq, Monese, N26 en Revolut geschikt om voor Apple Pay in te stellen. Alle geschikte kaarten van deze banken zijn zonder omweg in Nederland in te stellen. Je hoeft er dus geen trucjes of buitenlandse kaarten voor te hebben.

bunq, Monese, N26 en Revolut met Apple Pay in Nederland

Sinds vanmorgen is het mogelijk om de kaarten van deze banken in te stellen. Dit doe je via de apps van de desbetreffende banken. Apple’s eigen pagina’s zijn nog niet bijgewerkt, maar zodra je bij de instellingen kiest voor Wallet & Apple Pay > Voeg kaart toe, zien steeds meer gebruikers daar naast ING de eerder genoemde banken staan. Vervolgens word je doorgestuurd naar de desbetreffende app.

Momenteel gaat het dus nog alleen om deze ‘digitale’ banken. Via het bunq stappenplan was het al eerder mogelijk om Apple Pay in te stellen, maar nu is het dus ook zonder deze manier mogelijk. Vanavond organiseert bunq weer een bijeenkomst waar nieuwe functies aangekondigd worden. Mogelijk is Apple Pay daar één van, maar nu is het dus al geactiveerd. Hou er wel rekening mee dat je voor Apple Pay bunq Premium-gebruiker moet zijn.

Bekijk ook

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

Traditionele banken zoals Rabobank en ABN AMRO zijn nog niet geschikt voor Apple Pay. Inmiddels hebben zowel Rabobank als ABN AMRO aangekondigd binnenkort ook Apple Pay aan te bieden. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

Apple Pay banken in Nederland.

Ben je helemaal nieuw met Apple Pay? In ons overzicht met Apple Pay tips lees je alles wat je moet weten over de dienst, zoals hoe je het gebruikt en waar je terecht kan. Voor meer algemene informatie check je onze overzichtspagina van Apple Pay.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.