Buckaroo met Apple Pay.

Nog meer webwinkels krijgen Apple Pay dankzij ondersteuning van Buckaroo

Ook Buckaroo, één van de grootste Nederlandse beteaalaanbieders, biedt nu Apple Pay aan. Daardoor kun je in heel veel webshops met Apple Pay afrekenen.

Buckaroo met Apple Pay

Apple Pay bij ING is nu eindelijk beschikbaar en dat betekent dat heel veel winkels, apps en webshops mee doen. Ook Buckaroo, één van de grootste drie betaalaanbieders, heeft aangekondigd officieel mee te doen. Je kent de naam Buckaroo misschien wel van je online iDEAL-betalingen van webshops, die verschijnen in de mobiel bankieren-app van je bank. Vanaf nu kun je bij veel meer webshops terecht dankzij de ondersteuning van Apple Pay door Buckaroo.

In Nederland is er een aantal betaalproviders die de betalingen in webshops in goede banen leiden. De drie bekendsten zijn Mollie, Adyen en Buckaroo. Al in mei was Mollie klaar voor Apple Pay en nu heeft dus ook Buckaroo de schakelaar omgezet. Dat betekent dat webshops die hun betalingen regelen via Buckaroo gebruik kunnen maken van Apple Pay. Maar wat heb je daar als gebruiker aan?

Door de uitbreiding van Apple Pay vind je de betaaldienst in veel meer webwinkels. Eén van de aangesloten partijen bij Buckaroo die al live is met Apple Pay is de Apple Premium Reseller Amac. Dat betekent dat je bij die winkel Apple Pay kan gebruiken om bijvoorbeeld je nieuwe iPhone af te rekenen. Het is nog niet zo dat alle winkels die bij Buckaroo aangesloten zijn, automatisch Apple Pay aanbieden. Het moet namelijk nog wel apart ingeschakeld worden.

Buckaroo met Apple Pay.

Sneller en volgens laatste veiligheidsnorm
Het voordeel ten opzichte van methodes zoals iDEAL is dat het via Apple Pay een stukje sneller is. Buckaroo biedt namelijk ook de optie voor een zogenaamde fast-checkout. In dat geval kan je direct vanaf een productpagina tot de aankoop over gaan, zonder dat je het eerst in je winkelmandje hoeft te leggen. Je adres- en contactgegevens zijn al gekoppeld aan Apple Pay, dus dit hoef je niet nog eens apart in te vullen.

Apple Pay valt ook nu al onder een nieuwe veiligheidsnorm die vanaf 14 september 2019 officieel in gaat. Daarin staat dat de zogenaamde strong customer authentication verplicht is. Dat betekent dat betalingen ook nog bevestigd moeten worden met een eenmalige code of een wachtwoord. Bij Apple Pay is dat dus al het geval, dankzij Touch ID of Face ID.

Buckaroo laat verder weten dat het aanbieden van Apple Pay erg eenvoudig is. Winkels en webshops kunnen direct aangesloten worden, zonder dat daar een lange registratieprocedure aan vooraf gaat.

In onze tip lees je welke winkels Apple Pay accepteren. Dat is een flinke lijst, met heel veel verschillende winkels in allerlei categorieën. Deze lijst is opgesteld door Apple en in feite doen er nog veel meer winkels mee. Bijna overal waar je contactloos kan betalen, kan je terecht met Apple Pay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2019, 13:51
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.