Bobby met abonnementen op de iPhone.

Bobby 2.0: abonnementen-app heeft nu Touch ID, iCloud-sync en veel meer

Handige abonnementen-app Bobby is aanbeland bij versie 2.0. Deze nieuwe versie heeft veel nieuwe functies, waaronder Touch ID-beveiliging en iCloud-sync.

In het voorjaar van 2016 werd de Nederlandse app Bobby uitgebracht. Bobby is een handige app waarmee je in één overzicht al je abonnementen en lidmaatschappen kunt plaatsen, zodat je precies weet wat je vaste maandelijkse lasten zijn. Na anderhalf jaar is Bobby nu aanbeland bij versie 2.0 en heeft daarbij een hele hoop handige functies gekregen. Wij probeerden versie 2 van Bobby de afgelopen maanden alvast uit.

Bobby met abonnementen op de iPhone.

Bobby 2.0: Touch ID, iCloud en meer

In onze review van Bobby waren wij te spreken over de eenvoud van de app. De app biedt een mooi en simpel overzicht met herkenbare kleuren en icoontjes, zodat je precies ziet wat je per maand kwijt bent aan diensten als iCloud, Apple Music, je zorgverzekering, je telefoonabonnement en nog veel meer. Met handige pushberichten weet je precies wanneer wat afgeschreven wordt. De kritiek was destijds dat functies nog wat beperkt waren en met versie 2.0 komt daar verandering in.

Allereerst is het fijn dat al je abonnementen gesynchroniseerd worden via iCloud. Dat betekent dat je Bobby bijvoorbeeld op meerdere toestellen kunt gebruiken, zonder dat je op elk afzonderlijk toestel de aanpassingen door hoeft te voeren. Bovendien kun je Bobby beveiligen met Touch ID en een toegangscode. Wel zo veilig, omdat daardoor niet iedereen zomaar je abonnementen kan inzien. Ook wat betreft het toevoegen van abonnementen is er een aantal handige verbeteringen doorgevoerd.

Bobby met iCloud en Touch ID en flexibele betalingen.

Hoewel de meeste abonnementen eens per maand, kwartaal of jaar afgeschreven zullen worden, biedt Bobby 2.0 nu ook de optie om flexibele betaalcycli te gebruiken. Je kunt nu bijvoorbeeld instellen dat een abonnement elke tien dagen, weken of maanden afgeschreven wordt. Het aantal is flexibel in te stellen van één tot en met dertig, dus in combinatie met het kiezen van dagen, weken, maanden en zelfs jaren is nagenoeg elk abonnement in Bobby te plaatsen. Ook na het toevoegen van abonnementen is er nu meer flexibiliteit, want je kunt de volgorde zelf aanpassen door ze te verslepen. Heb je abonnementen met meerdere valuta ingevoerd, dan zie je onderaan de streep ook hoeveel geld je per valuta kwijt bent.

Tot slot zijn er nog enkele visuele aanpassingen. Er is bijvoorbeeld een donker thema (die je ook automatisch kan laten aanpassen op basis van het moment van de dag) en je kunt het appicoon zelf selecteren waarbij je de keuze hebt tussen vier opties. Ook de kleurenkiezer is aangepast, zodat er meer variatie is in het startscherm van Bobby. Het lettertype is ook nog eens naar eigen smaak aan te passen.

Bobby met een donkere modus en alternatieve icoontjes.

In-app aankopen
De Bobby-app is in principe gratis, maar is dan beperkt tot maximaal vier abonnementen. Wil je alleen extra abonnementen invoeren, dan kost je dat eenmalig €1,09. Voor extra beveiliging met een toegangscode en Touch ID en iCloud-synchronisatie, betaal je nog eens €1,09, terwijl je voor de cosmetische aanpassingen wederom €1,09 betaalt. Al deze upgrades samen kosten €2,29, een korting van 30%.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2017, 9:27
Categorie Apps
Onderwerpen abonnementen, financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.