Adobe Elements 2018

Adobe opent je ogen met Premiere en Photoshop Elements 2018 voor Mac

Adobe heeft intelligente functies gestopt in Photoshop Elements 2018 en Premiere Elements 2018. Daardoor hoef je minder handmatig werk te doen, zoals foto's sorteren en selecteren.

Adobe heeft de nieuwste versies van Photoshop Elements 2018 en Premiere Elements 2018 voor de Mac aangekondigd. Er zitten diverse nieuwe functies in, waaronder een optie om te voorkomen dat sommige mensen op de foto hun ogen gesloten hebben. Veel functies worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie, een ontwikkeling die ook voor Adobe belangrijk is.


Photoshop Elements 2018

Photoshop Elements 2018 opent je ogen

Je herkent bovenstaande situatie waarschijnlijk wel: je maakt een foto van meerdere personen en eentje blijkt de ogen te hebben gesloten. Met functies voor machine learning en computerbeeldverwerking lost Adobe het op. De functie Open Closed Eyes zorgt ervoor dat de gesloten ogen worden vervangen door geopende ogen. Via een speciale interface klik je op het gezicht van de persoon waarvan de ogen zijn gesloten. Adobe kijkt vervolgens in je fotocollectie om te kijken of dezelfde persoon ook ergens met open ogen op staat en fixt daarna meteen het probleem. De software combineert dus twee foto’s, waarbij rekening wordt gehouden met de juiste afstand tussen de ogen en de hoek waaronder je het gezicht bekijkt.

De nieuwe Auto Selection-tool gebruikt ook intelligentie om snel een keuze te maken. Daarbij worden objecten op een foto herkend, zodat je snel ziet welke foto’s ongeveer dezelfde inhoud bevatten. Auto Curate helpt je om van een stapel foto’s de beste te kiezen, waarbij wordt gekeken naar beeldkwaliteit, gezichten, onderwerpen, tags en meer. Je bent dankzij het gebruik van intelligentie veel sneller klaar met het uitzoeken van je foto’s. Als een bepaalde persoon vaak voorkomt in je collectie zal de foto sneller worden gekozen. Hetzelfde geldt voor onderwerpen die mensen graag fotograferen, zoals katten en zonsondergangen.

Ook schakelt Adobe intelligentie in om een slimmere diashow te maken met automatische filtering van de beste foto’s en videoclips. Met vier nieuwe Guided Edits vervang je de achtergrond, voeg je waterverf-effecten toe of kies je een van de andere effecten. Er zijn nu in totaal 49 Guided Edits.

Premiere Elements 2018 maakt je freeze frames mooier

Ook in Premiere Elements zijn allerlei functies te vinden die gebruik maken van intelligentie. Zo kun je met Candid Moments foto’s selecteren uit een willekeurige video. Zo vind je snel de beste momenten. Met Smart Trim knipt Adobe de video bij, waarbij alleen de beste scenes overblijven. Je kunt daarbij kiezen of de nadruk moet liggen op mensen, acties of een combinatie. Ook het sorteren en bekijken van diashows is makkelijker geworden in Premiere Elements 2018. Met Guided Edits word je op weg geholpen om werkzaamheden uit te voeren, zoals het delen van clips op sociale media of het werken met freeze frames (zie hieronder). De software corrigeert de kleuren en trekt de horizon recht.

Photoshop Elements 2018

Photoshop Elements 2018 kost €100 en voor Premiere Elements 2018 betaal je €150 als nieuwe gebruiker. Bestaande gebruikers kunnen met korting upgraden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2017, 15:33
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen adobe, fotobewerking, photoshop, videobewerking
Devices Mac, MacBook
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.