Blendle stopt met betalen voor losse artikelen

Blendle gaat niet langer nieuws- en tijdschriftartikelen per stuk aanbieden. In plaats daarvan moet je gebruik maken van Blendle Premium, voor een vast bedrag per maand. De

Blendle Premium kost 10 euro per maand. De wijziging gaat per 1 augustus in. Tot die tijd kun je als gebruiker nog losse artikelen afrekenen van het tegoed dat nog open staat. Blendle belooft een ‘royaal inwisselaanbod’ voor mensen die de overstap naar Premium willen maken.


Blendle heeft nu ruim 50.000 abonnees. Als de mijlpaal van 100.000 abonnees wordt gehaald lukt het Blendle om niet langer verlies te gaan draaien. De nieuwe insteek moet daarbij gaan helpen. Blendle heeft in de app een nieuw tabblad Ontdek toegevoegd, waarop je onbeperkt door tijdschriften kunt bladeren, waarbij de artikelen per onderwerp gebundeld zijn.

Op iCulture hebben we vanaf het begin over Blendle geschreven, omdat het idee van afrekenen per artikel zo vernieuwend was en omdat het zo goed werkte. Je hoefde niet meer een heel tijdschrift aan te schaffen, als je alleen een artikel over jouw favoriete interesse wilde lezen. Met de overstap naar een onbeperkt lezen-model lijkt Blendle meer op andere diensten voor tijdschriften lezen, zoals Readly. Ook daar betaal je rond een tientje per maand voor onbeperkt toegang tot artikelen. Het verschil is dat je bij Blendle meer kranten vindt en veel Nederlandse titels.

Blendle Premium ging in januari 2017 van start.

Blendle met Premium-dienst op de iPhone.

Wat betekent het voor jou?
Voor mensen die af en toe een los artikel wilden inzien, is de overstap naar een abonneemodel niet zo leuk. Je zult vanaf nu namelijk 10 euro per maand moeten betalen voor Blendle Premium. Daarmee krijg je een dagelijkse, persoonlijke selectie met de beste artikelen uit kranten en tijdschriften, zowel uit eigen land als uit het buitenland. Er zitten 3 miljoen artikelen in het archief.

Ben je gebruiker van Blendle, dan heb je tot 1 augustus 2019 de tijd om je nog openstaande tegoed op te maken. Je zou nu al kunnen overstappen naar het abonneemodel, of kunnen wachten op het overstapaanbod.

Een andere overweging is om in de zomermaanden of in een andere periode waarin je wat meer tijd hebt abonnee te worden, zodat je het maximale eruit kunt halen. Je kunt het dan weer stopzetten op momenten dat je minder eraan toekomt om te lezen.

Andere manieren om tijdschriften op de iPad te lezen vind je in onderstaande round-up.

Bekijk ook

Tijdschriften lezen op iPad en iPhone: zo lees je Nederlandse bladen

Nederlandse tijdschriften lezen op iPad en iPhone: welke diensten zijn er zoal en hoe lees je ze op de iPhone en iPad? Deze gids geeft uitleg over de mogelijkheden, ook voor België!

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.